Emekli Orgeneral Tolon'a tutuklama kararı

Emekli Orgeneral Tolon'a tutuklama kararı

Zirve Yayınevi davasında mahkeme, 4 kişi hakkında tutuklama kararı çıkardı. Tutuklanması istenilenler arasında emekli Orgeneral Hurşit Tolon da var. 


Zirve Yayınevi Davasında, mahkeme verdiği ara kararda ek iddianamede olayın bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile 3 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde, pazartesi gününden itibaren devam eden Zirve Yayınevi Davasının 56'ncı duruşmasında ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının ve müdahil avukatların taleplerini dikkate alarak hazırlanan ek iddianamede bir numaralı şüpheli olarak gösterilen Ergenekon davasında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında 'Silahlı terör örgütü yöneticisi' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Zirve Yayınevi davasında tutuksuz yargılanan muvazzaf asker Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ile Hüseyin Yelki hakkında da 'örgüt üyeliği ve cinayete azmettirme' suçlarından tutuklama kararı verdi.

Ara kararda ayrıca TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan rapor ile komisyona gönderilen Milli İstihbarat Teşkilatı belgelerin istenmesine de karar verildi. Mahkemede ayrıca MİT Kontrterör eski Daire Başkanı Mehmet Eymür ile İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tanık sıfatıyla ifadelerine başvurulmasına, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce Özel Harp Dairesi'nde yapılan aramalarda ele geçirilen 'Siyah Kuvvetler' ve 'Beyaz Kuvvetler' ile ilgili bilgi ve belgelerin gönderilmesi için yazı yazılmasına karar verildi.

Mahkeme yargılanan diğer 13 tutuklu sanığın tutukluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı 4 Mart 2013 tarihine erteledi. Duruşma sonundan haklarında tutuklama kararı verilen sanıklardan uzman çavuş Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ve Hüseyin Yelki işlemlerinin ardından Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.