EMEKLİ ÖĞRETMENE 2 YIL ERDOĞAN HAPSİ

EMEKLİ ÖĞRETMENE 2 YIL ERDOĞAN HAPSİ

62 yaşında emekli S.T. "Başbakana Hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlık döneminde hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla yargılanan emekli öğretmen S.T., 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. S.T., hakkında daha önce verilmiş 3 aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezası bulunmadığını kaydeden mahkeme cezayı erteledi.

KİM NASIL YAZDI, BİLMİYORUM"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2013 yılının Mayıs ayında facebook hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlık döneminde birden fazla kez paylaşımlarda bulunarak hakaret ettiği belirtilen 62 yaşındaki emekli öğretmene 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ELEŞTİRİRİM AMA BUNLARI BEN YAZMADIM

Hakim karşısında ifade veren S.T. konuya ilişkin karakola çağrıldığını belirterek, "Ben ufak tefek eleştiriler yapmaktaydım, bu yazıları ben yazmadım. Bahsi geçen facebook sayfasını ben kullanıyorum ama uzun zamandır kullanmıyordum. Sayfama kim, nasıl yazdı bilmiyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Başbakanı da severim. Eleştiri yaparım ancak kötü laflar bana ait değildir" dedi.

1 YIL 2 AY 17 GÜN...

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi davaya ilişkin gerekçeli kararında sanığın yargılama aşamasında suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Açılmış olan facebook hesabından sanığın resmi yerleşim yeri gibi bilgilerin mevcudiyeti ve hazırlık aşamasında facebook hesabının kendisine ait olduğu, suça konu yazıları bir anlık sinirle yazdığı yönünde açık beyanları vardır. Yargılama aşamasında vermiş olduğu suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilen ve mahkememizce samimi bulunmayan beyanlarına itibar edilmemiştir" dedi. S.T. "Başbakana Hakaret" suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. S.T. hakkında daha önce verilmiş 3 aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezası bulunmadığını kaydeden mahkeme cezayı erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı