EMEKLİ MADENCİ ÇOCUKLARI İÇİN YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ

EMEKLİ MADENCİ ÇOCUKLARI İÇİN YENİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞ

MANİSA'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden evli 3 çocuk babası 45 yaşındaki Semayil Aktaş'ın cenazesi, gözyaşları arasında memleketi Erzurum'un Aşkale ilçesinde toprağa verildi. Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş, "Ağabeyim...

MANİSA'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden evli 3 çocuk babası 45 yaşındaki Semayil Aktaş'ın cenazesi, gözyaşları arasında memleketi Erzurum'un Aşkale ilçesinde toprağa verildi. Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş, "Ağabeyim emekli olduktan sonra çocuklarını iyi şartlarda okutmak için madende çalışmaya devam etti" dedi.

Soma'da maden ocağında 13 yıl çalışan Semayil Aktaş, 2009 yılında emekli olduktan sonra çocuklarını memleketine gönderdi. Çocukları 16 yaşındaki Murat, 12 yaşındaki Zeynap ve 9 yaşındaki Furkan'ı daha iyi şartlarda okutabilmek için çalışmaya devam eden Aktaş, maden faciasından sağ kurtulamadı. Cenazesi karayoluyla Aşkale Devlet Hastanesi'ne getirilen Aktaş'ın yakınları buraya geldi. Aktaş'ın morga gelen eşi Nurgül, çocukları gözyaşlarına boğuldu.

Güllü-Zülgani Aktaş çiftinin üç çocuğundan biri olan Semayil Aktaş için Merkez Çarşı Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Altıparmak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aşkale Kaymakamlığı'na vekalet eden Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Aşkale Belediyesi Başkan Vekili Coşkun Şat, Aşkale Emniyet Müdürü Kadri Konakoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılan Vali Altıparmak, Aktaş'ın kardeşi Sinan Aktaş ile çocuklarıyla bir süre görüşerek başsağlığı diledi. Erzurum Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Aktaş'ın cenazesi ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Çatören köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇIKIŞA 10 METRE KALA CAN VERDİ

Ağabeyinin çocuklarını daha iyi şartlarda okutmak için Soma'da çalışmaya devam ettiğini söyleyen Sinan Aktaş, "2009-2010 yılı arasında emekli oldu. Çocuklarını daha iyi şartlarda okutmak için tekrar gitti. Çocukları dershaneye gidiyordu. Bu yaz dönüş yapacaktı. Onu kurtarmaya çalışan bir arkadaşı vardı. Bize çıkışa 10 metre kala dizlerinin üzerine düşerek vefat ettiğini söyledi" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı