EMEKLİ ASTSUBAYLARDA 2. DALGA BAŞLADI

EMEKLİ ASTSUBAYLARDA 2. DALGA BAŞLADI

3. Dalga ne zaman gelecek?

EMEKLİ ASTSUBAYLARDA 2. DALGA 

Türkiye emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet KESER’in hakkında suç duyurusu bulunduğu TEMAD delegesi ve FOÇA Eski Şube Başkanı Şeref ALKOÇ’tan sonra, gazetemiz köşe yazarlarından ve editörlerinden Dede Ersel AKSU  hakkında  da suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 

POLİSLER EVİNE GELDİ!

Dede Ersel AKSU’nun yaptığı açıklamaya göre;  İkamet etmekte olduğu evine gelen polisler,  evde kimsenin olmaması üzerine telefonla ulaştıkları Dede Ersel AKSU’dan, polis merkezine gelerek ifade vermesini istediler. Ancak, editörümüz Dede Ersel AKSU’nun il dışında  olması nedeni ile ifade verme işlemi  ikamet etmekte olduğu Antalya’ya dönünce yapılacak. 

Konu ile ilgili yapılan araştırma neticesinde, Dede Ersel AKSU’nun sosyal medyada yazdığı  yazı ve yorumlardan rahatsız olan TEMAD Başkanı Ahmet KESER’in,  vekalet verdiği TEMAD Hukuk Komisyonu Başkanı Mehmet Erkan AKKUŞ aracılığı ile şikayetçi olduğu öğrenildi.  

2012 yılında sosyal  medyaya el koyan astsubayların,  sosyal medyadaki yazı ve yorumlardan dolayı, kendi aralarında davalık olmaları, yine sosyal medyada sert tartışmalara neden oldu.  Genelkurmay Başkanlığına karşı oldukça sert eleştirilerde bulunan Ahmet KESER’in, kendisini eleştirenlere karşı dava açması  şaşkınlık yarattı.  

ÖLÜM ORUCU BİTTİ Mİ?

Emekli astsubayların, sosyal  medya sayfalarında konu ile ilgili sert tartışmalar sürerken, astsubayların beklenen haklarını alamamasında eleştirilerin etkili olduğu gözlenmekte. En son 15 Mart 2014 tarihinde Büyük Ankara Mitingi yapan astsubaylar o günden itibaren, Milli savunma Bakanının Kars’ta “Mesajı Aldık” sözlerinden umutlanarak, başlattıkları  “Ölüm Orucu” eylemine son vermişti. Ancak  bu güne kadar çıkan iki torba yasada, astsubaylar ile ilgili herhangi bir düzenlemenin olmaması tartışmaları başlattı. 

ÖLÜM ORUCUNUN BİTİRİLMESİ TARTIŞMAYI ALEVLENDİRDİ 


TEMAD Başkanı Ahmet KESER’in, “Ölüm Orucu” eylemini yarıda bırakmasından rahatsız olan astsubayların, eleştirilerine karşılık Ahmet KESER,  “ölüm orucunu bitirmediklerini ve sadece dondurduklarını” açıklamıştı.

3. DALGA OLCAK MI?

Şimdi  Ahmet KESER’in şikayetlerinde   3. Dalganın olup olmayacağı da gündemde. 25 Temmuz 2014 tarihli videoda konuşan  Ahmet KESER , sosyal medyada yazan  3 emekli astsubay hakkında  şikayette bulunduğunu açıklamıştı. 


Video paylaşım sitesi Youtube’de yayınlanan söz konusu  videoda,  Ahmet KESER,  sosyal medyada yazılanlardan rahatsızlığını dile getirmiş ve bundan  sonra bu tip durumlarda ilgili kişileri mahkemeye vereceğini açıklayarak,  yazı yazanların da ellerinde belgeleri var ise, yazı yazmak yerine kendisi gibi cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi olmalarını söylemişti. 


Ahmet KESER’in  AÇIKLAMALARDA BULUNDUĞU VİDEO:

Kaynak:Haber Kaynağı