Emekli Astsubaylar,  Genelkurmay'a karşı kime destek oldu?

Emekli Astsubaylar, Genelkurmay'a karşı kime destek oldu?

Emekli astsubaylar, Genelkurmay'a karşı 'O'nu savundu.

 EMEKLİ ASTSUBAYLARDAN  SERT AÇIKLAMA


Dede Ersel AKSU

Genelkurmay Başkanlığı tarafından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, Gazeteci Umur TALU’nun, HaberTürk Gazetesindeki “Dipsiz Kuyu” adlı köşesinde yazdığı, “Bana göre, ölü soyuculuk!” yazısı nedeniyle, suç duyurusunda bulunması, (Türkiye emekli Astsubaylar Derneği) TEMAD İstanbul İl Başkanlığı  ve üyeleri ile emekli astsubay ailelerince HaberTürk Gazetesi önünde basın açıklaması yapılarak  protesto edildi.

Umur TALU’ya Eskişehir’den de destek geldi.  bir grup emekli astsubay Eskişehir’de  Umur TALU’ya destek olmak amacıyla gösteri yaptı.

İstanbul TEMAD İl Başkanı, İbrahim KOLDAMCA tarafından yapılan basın açıklamasında; 

“DARBELER DEMOKRASİYE KATKI İÇİN YAPILMADI”

“ Her kurumda Hiyerarşi vardır ancak hiyerarşi adaletsizliğin, hukuksuzluğun baskının nedeni olamaz”  

“Türk Silahlı Kuvvetleri, ne yazık ki demokrasiye daha çok katkı gerekçesi ile  darbeler yapmış, demokrasiye katkı yerine, subayların imtiyazına imtiyaz katmış, subaylar dışındaki personeli sadece göreve ve ölüme gönderirken hatırlamıştır” 

“Söze gelince; ordu bir aile, assubaylar ordunun en önemli ve vazgeçilmez unsurlarıdır, diyen ancak kölelerini ülkelerine devlet ve genelkurmay başkanı olduğu bir dünyada, assubay ve uzmanlara beyaz köle muamelesi yapılmaktır.”

TSK ASTSUBAYLAR OLAMDAN ASKERİN KARNINI DOYURAMAZ”

“Ön yargılarla yapılan sosyal, ekonomik ve insani haksızlıkları saymakla bitiremeyiz, TSK assubaylar olmadan bırakın ordunun savaşmasını, asker karnını doyuramaz.  aksini iddia edenler varsa ayni zaman diliminde, assubaylara 48 saat izin versinler ve sonuca göre karar versinler.”

“ALTIN TEPSİDE İMTİYAZ DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ”

“Bizler, başkalarına altın tepside sunulduğu gibi imtiyaz ve ayrımcılık değil, sadece adalet istiyoruz. Bir üniforması kefen olan, bir ayın 6-8 gününü 24 saat esasına göre, tek kuruş fazla mesai almadan kışlada geçiren assubaylar, birçok kamu görevlisinden daha alt derece ve kademeden göreve başlatılmakta,  hak ettikleri tazminatlar verilmemektedir.

Sn.Umur TALU, bunlar dile getirerek mazlumların sesi olmanın yanı sıra, demokrasiye ve adaleti esas alan bir ordunun güçlenmesine katkıyı amaçlamıştır. Takdir edilmek yerine, baskılarla hakkında suç duyurusunda bulunmak, hiçbir değer yargısı ile haklı görülemez. “

“MİLLİ SÖZCÜĞÜ OLAN İKİ BAKANLIK VAR”

“Başında "Milli" sözcüğü olan sadece iki bakanlık mevcuttur. Birisi eğitim, diğeri savunmadır. Bu tesadüf değildir. Bu iki bakanlık "Milli" olması gereken iki bakanlıktır.”

“Orduyu temsil eden MSB  nasıl "MİLLİ" bakanlıktır ki, evlatlarının %65'ine, en çok çalışanına, orduyu sırtında taşıyan kesimine, Genelkurmay tarafından üvey evlat muamelesi yapılmasına sessiz kalabilir ?”

“Bu haksızlıkların giderilmesi, öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapısının güçlenmesine ciddi katkı sağlayacaktır.  21 nci yüzyılda "asarım-keserim" yöntemiyle başarılı olmak hayaldir, imkansızdır..”

“ASTSUBAYLAR VE UZMAN ÇAVUŞLAR ARTIK ÜVEY EVLAT OLMAK İSTEMİYOR”

“Ordunun yapısının daha fazla yara almaması için, yönetenlerin assubayların ve uzmanların  artık üvey evlat olmak istemediklerini görmeleri ve bu itilmişlik duygusundan kurtarılmaları gerektiğini, bir an önce fark etmeleri ülke menfaatlerinin de olmazsa olmazıdır.”

“Ordu personeli arasındaki, sevgisizlik sarmaşığının her geçen gün büyüdüğü bir ortamda, bu adaletsizliklerin sona ermesi için,  Sn.Umur TALU'nun yazılar yazıp gerçekleri göstermesi,  hala bu memlekette doğruları görüp söyleyebilecek cesur insanların var  olduğunu, demokrasiye adalete olan umutlarımızın artmasına neden olmuştur.”

“UMUR TALU’NUN YAZILARINDAN DERS ALINMAK YERİNE…”

“Belirttiğimiz gibi, Sn.Umur TALU'nun yazılarından ders almak yerine, Amir ve komutanlara karşı, güven hissini yok etmeye matuf olarak, alenen tahkir ve tezyif edici fiil ve haketlere neden olmaktan, savcılığa suç duyurusunda bulunulması bir talihsizliktir.” 

“Adaletsizliklerle yok edilen, amir ve komutanlara güven hissi ve  kaybolan  aidiyet duygusu göz ardı edilmiştir. Suç varsa azmettiren vardır.  Sn.Talu bizlerin bilgilendirmeleri ile yazılar yazmış, gerçekleri dile getirmiştir. 2007 yılın da da aynI şekilde yapılan suç duyurusunun takipsizlik kararı, adaletsizliğin bir kanıtıdır. yüreğinde adalet olan bağımsız savcılar ve hakimler, bunu bir kez daha bir ders olarak gerekçeli kararında açıklayacaklarına inanıyoruz.


Sayın Umur TALU'ya, sonsuz güven desteklerimizi saygı ve minnettarlık duygularımızla arz ederiz.  

UMUR TALU’YA 2. SUÇ DUYURUSU

İstanbul’da basın açıklamasının yapıldığı saatlerde, TEMAD İstanbul il Başkanlığının verdiği bilgiye göre; Genelkurmay Başkanlığı tarafından,  Gazeteci Umur TALU hakkında,  “Kıbrıs’ta bir albayın, astı olan  astsubaya, darp ettiği ve astsubayın şikayeti sonucu birlik komutanını çikolata yiyerek olayı unutmasını telkin ettiği” iddia edilen olay nedeni ile yazdığı  yazıdan dolayı, 2. kez suç duyurusunda bulunulduğu ve bu konuda savcılıkça ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi. 





Kaynak:Haber Kaynağı