Emekli Astsubaydan Minarede Bayraklı Protesto

Emekli Astsubaydan Minarede Bayraklı Protesto

.

EMEKLİ ASSUBAY MİNAREYE ÇIKTI VE ..

 
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75'nci yılında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen törenlerle anıldı.
 
 
Edirne'de Atatürk anıtının önünde çelenklerin konulmasından sonra törene katılanlar topluca andımızı okudu. Tekirdağ'daki törenler sırasında yakındaki bir caminin minaresine çıkan emekli Assubay Gündoğan Uygunbaş, Türk Bayrağı açarak hükümetin Kürt açılım politikasını eleştirince gözaltına alındı.
 
Edirne'de törenler sabah 08.50'de Atatürk anıtında başladı. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ve 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Ar, siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Protokolün anıta çelenk bırakmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde törene katılanlar Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşuna trafikteki araçlar ile yaya olarak caddeden geçenler de katıldı. Saygı duruşu ile birlikte anıtta bulunan tüm bayraklar yarıya indirildi. Törenlerin sona erdiği anda alanda bulunan kalabalık bir ağızdan andımız okuyarak alkışladı.
 
ATATÜRK ODASINA ZİYARETÇİ AKINI
 
Anıttaki törenlerin ardından Vali Duruer ve beraberindekiler, Atatürk'ün Edirne'ye geldiğinde kaldığı belediye binasındaki odayı ziyaret etti. Edirne Belediye Başkanlığı'nın hizmet binasında bulunan Atatürk odası daha sonra vatandaşların ziyaretine açıldı. Anma törenleri, Halk Eğitim Merkezinde Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunumlarla tamamlandı.
 
MİNAREYE ÇIKIP TÜRK BAYRAĞI AÇAN EMEKLİ ASSUBAYA GÖZALTI
 
Tekirdağ'da tören Valilik bahçesindeki Atatürk anıtında başladı. Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç ve çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Töreni izleyen CHP'li bir grup andımızı okuyarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye sloganlar attı.
 
Atatürk anıtında törenler sürerken, tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin minaresine çıkan emekli assubay Gündoğan Uygunbaş, Türk bayrağı asarak megafonla hükümetin kürt açılım politikasını eleştiren bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda vatandaş caddede meraklı gözlerle Uygunbaş'ın açıklamasını izledi. 
 
Minarenin giriş kapsını kilitleyen Uygunbaş, konuşmasını 20 dakika boyunca sürdürdü. Protestoyu duyan polis ekipleri, kilitli giriş kapısını kırarak minareye çıktı. Emekli assubay Uygunbaş'ı gözaltına alan polis ekipleri, minare şerefesindeki bayrağı da topladı.
 
'YASAYA UYGUN PROTESTO YAPTIM'
 
Camiden çıkarılırken, gazetecilerin neyi protesto ettiği sorması üzerine konuşan Uygunbaş "Vatan bölünüyor, parçalanıyor. Ben de konuşacağım. Emekli assubayım. Yasaya uygun protesto yaptım. Sorun yok birazdan evimde olacağım. Tek sorun konuşma yaptığı platformum yüksek o kadar" dedi. Yerel bir gazetede de köşe yazarlığı yaptığı öğrenilen Uygunbaş, ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Uygunbaş'ın polis aracına bindirilmesi sırasında vatandaşlar alkışlayarak gözaltına alınmasını protesto etti.
 
ÇORLU'DAKİ TÖRENLER
 
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki törenlere ise Kaymakam Hulusi Doğan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından protokol ve törene katılanlar saat 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından alanda bulunan CHP Çorlu Gençlik Kolları Üyesi bir grup kalabalık tarafından üzerinde 'andımız' yazan dev bir pankart açtı ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıldı.
 
KIRKLARELİ'NDEKİ TÖRENLER
 
Kırklareli'nde de, Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 75'nci yılı Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, CHP'li Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve sivil toplum kuruluşları Atatürk anıtına çelenk koydu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde kentte hayat durdu ve trafikte bulunanlar ve törene katılanlar 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. Anma töreni daha sonra Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam etti.