Eloktroşok Cihazı İle bayılttılar ve...

Eloktroşok Cihazı İle bayılttılar ve...

Aliağa'da annesini öldüren 2 kız için beraat umudu.

ÖNCE ELEKTROŞOK CİHAZI İLE BAYILTTILAR
 
İZMİR'in Aliağa İlçesi'nde anneleri Gülseren Süngü'yü, elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra 24 yerinden bıçaklayarak öldüren kızları 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki B.P. hakkında, 'Üst, alt soya yönelik nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, soruşturmayı yürüten savcının, yargılama sırasında, TCK'nın haksız tahrik ve meşru müdafaa hükümlerinin de uygulanmasını istemesi, kardeşlerin beraat etme umutlarını da doğurdu.

ERKEK ARKADAŞI CESET İLE KARŞILAŞTI


Olay, geçen 13 Eylül'de, ilçeye bağlı Yeni Mahalle 525 Sokak'ta meydana geldi. Bir süre önce 3'üncü eşinden boşandıktan sonra 2 kızı ile birlikte yaşayan ve birahanede garson, 39 yaşındaki Gülseren Süngü'nün cesedi, minibüs şoförü erkek arkadaşı 27 yaşındaki Erhan Şenol tarafından bulundu. Bunun üzerine bilgilerine başvurulan kadının kızları Şeyda P. ve 17 yaşındaki B.P., annelerinin sabah saatlerinde para verip "İzmir'e gezmeye gidin" dediğini ve evde bulunmadıklarını söyledi. Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birisinin ayaklarındaki kaz izinden şüphelenen polisin ayrı yaptığı sorgu sonrasında, gerçek ortaya çıktı ve onların annelerini öldürdükleri belirlendi. Kız kardeşlerin suçlarını itiraf etmeleri ardından cinayetin ayrıntıları da ortaya çıktı. Bu yıl Muğla Üniversitesi'nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü'nü kazanan Şeyda P.'nin, annesinin baskısıyla okulunu yarım bırakıp kaydını dondurduktan sonra döndüğü Aliağa'da sık sık Gülseren Süngü ile kavga ettikleri belirtildi.

OKUMASINA İZİN VERMEYİNCE..


Annesinin okumasına izin vermemesine sinirlenen Şeyda P., olaydan kısa süre önce bu kez erkek arkadaşıyla konuştuğu sırada kendisini gören annesinin müdahale edip kendisini tartaklamasına içerledi. Olay günü, yatak odasında uyuyan annelerini ilk olarak elektro şok cihazıyla bayıltan kız kardeşler daha sonra da, onunu sırayla bıçaklayarak öldürdü. Nabzını kontrol edip annelerinin öldüğünden emin olan iki kız, Erhan Ş.'ye 'İbo gelecek, benden habersiz eve gelme' yazılı telefon mesajı gönderip evden ayrıldı. Kafeteryada oturan iki kızın gözaltına alındığı belirtildi.

Polisteki ifadelerinin aynısını savcıya da veren kız kardeşlerden Şeyda P., annelerinin sürekli kendilerini kısıtladığını, hayatta mutluluk yüzü göstermediğini, çok istemesine rağmen okumalarına izin vermediğini söyledi. Şeyda P. bu hayattan kurtulmak için de, öldürmekten başka çarelerinin kalmadığına inandıklarını dile getirdikleri bildirildi.

"DURUŞMA 28 OCAK'TA"

İfadelerinin ardından Şeyda P. ile B.P., tutuklandı. Kızlardan yaşı küçük B.P. ile ablası Şeyda P. hakkında iddianameler hazırlandı. Dava bütünlüğü nedeniyle kız kardeşlerin davasının, Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verildi. Soruşturmayı yürüten savcı tarafından hazırlanan iddianameye göre, kızlar hakkında, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı, yargılama sırasında, TCK'nın haksız tahrik ve meşru müdafaa hükümlerinin de uygulanmasını istedi.

Sanık kızların avukatı Çağdaş Çelik, meşru müdafaa ve haksız tahrik indirimlerinin göz önüne alınması halinde 2 kardeşin beraat edebileceğini söyledi. İlk duruşma, 28 Ocak'ta, Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, saat 14.30'da görülecek.

dha/dea