Elmas Patronları da Şikayetçi !

Elmas Patronları da Şikayetçi !

Dünya Elmas Borsası Federasyonu (WFDB) Başkanı Ernest Bloom, sektörün yüksek vergi oranları ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Sattığımız ürünlerin maliyetinden dolayı özür dilemek zorunda kalıyoruz” dedi.

Dünya Elmas Borsası Federasyonu (WFDB) Başkanı Ernest Bloom, sektörün yüksek vergi oranları ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Sattığımız ürünlerin maliyetinden dolayı özür dilemek zorunda kalıyoruz” dedi
Bloom, Dünya Elmas Borsaları Birliği Başkanlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, sektördeki vergi oranlarının yüksek olmasından şikayet ederek, “Sektörümüzde birden fazla vergi oranları ile karşı karşıyayız. Farklı ülkelerde bu vergiler yüksek. O nedenle sattığımız ürünlerin maliyetinden dolayı özür dilemek zorunda kalıyoruz” dedi. Türkiye’de de elmas ve mücevher sektöründeki ÖTV’nin yüksek olduğuna işaret eden Bloom, bu durumun sektörü olumsuz etkileyerek, faaileyetleri engellediğini ve ülkelerdeki bu yüksek vergilerin kaldırılması gerektiğini savundu.

-“BU YIL YÜZDE 3’LÜK ARTIŞ BEKLİYORUM”-

WDFB Onursal BaşkanıEli İzhakof ise kriz nedeniyle sektörün, 2010-2011’deki gibi iyi bir yıl geçirmediğini işaret ederek, “Bu yıl ise sektör perakende talebi anlamında iyi görünüyor. Yaklaşık yüzde 3’lük bir artış bekliyorum. Bu çok yüksek bir artış değil. Ancak, kesme ve cila tarafında yüzde 10’luk bir artış bekliyoruz. Ham elmasa olan talebe baktığımızda, talebin geçen yılla hemen hemen aynı olacağını görüyorum” diye konuştu. Güney Afrika Maden Kaynakları Bakanı Shabangu ise Afrika kıtasınının dünyadaki toplam pırlanta üretiminin yüzde 65’ini karşıladığını açıkladı.