Eli Sopalı Eğitim

Eli Sopalı Eğitim

Camide sopalı eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geçen yıl imzaladığı protokolle yaz Kur’an kurslarına katılımı artırmak için her yol deneniyor. Kur’an kurslarına katılanlara hediye tablet bilgisayar hatta karate eğitimi bile veriliyor. Ancak Trabzon’nun Akçabat İlçesi’nde çekilen bir fotoğraf akıllara durgunluk verecek cinsten…

Veliler şikayetçi oldu

Anne ve babaların dinini ve Kur’an’ı Kerim’i öğrensin diye çocuklarını gönderdiği Akçabat Camii’nin imamı elinde sopayla dolaşıyor. Velilerin çocuklarını güvenerek emanet ettiği imam Hasan Başocak, büyük tepki topladı. 40 öğrencinin ders aldığı kursa çocuklarını yollayanlar durumu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bildirdi. Bu çağda bir eğitim görevlisinin elinde sopayla dolaşması büyük rahatsızlık uyandırdı.

Köksal Ustaoğlu/SÖZCÜ

Bu fo­toğ­raf, Trab­zon Ak­ça­aba­t’­ta çe­kil­di. Bu­ra­sı, Di­ya­net ta­ra­fın­dan Ak­ça­abat Ca­mi­i’n­de açı­lan Ku­ran kur­su. İmam Ha­san Ba­şo­cak, elin­de so­pa­sıy­la öğ­ren­ci­le­ri­ne ders ve­ri­yor. 2013 Tür­ki­ye­si­’n­de­ki bu man­za­ra ve­li­le­rin tep­ki­si­ni çek­ti.