ELİ KANLI İŞİD EL KAİDE'NİN KOLU ÇIKTI

ELİ KANLI İŞİD EL KAİDE'NİN KOLU ÇIKTI

Örgütün, El Kaide’nin Irak koluna bağlı olduğu resmen doğrulandı

Canilikleriyle tanınan Suriye’deki kanlı terör örgütü Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) konusunda  yandaş medyanın Türk halkını yanılttığı ortaya çıktı. Örgütün, El Kaide’nin Irak koluna bağlı olduğu resmen doğrulandı. Gazetecileronline sitesinde yer alan bu haberin ayrıntıları şöyle.

Suriye’de kelle kesen, insanları çarmıha dizen, tarih eserleri, heykelleri put diye yok eden, seçimler öncesinde Niğde’ye kadar ellerini kollarını sallayarak gelip 1 asker, 1 polis, 1 vatandaşı şehit eden IŞİD, Reyhanlı’daki 53 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırıyı da üstlenmişti. Örgüt, geçtiğimiz yıl sonbaharda hükümetin Suriye sınırını kapatması üzerine Erdoğan’ı ve AKP’yi de tehdit etmişti.


122859_teror_1.jpg
 

Büyük yolsuzluk iddiaları nedeniyle zor durumda kalan, bu yüzden 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ertelemeyi bile tartıştığı bile ortaya çıkan hükümetin, bu niyetinin belli olduğu seçim öncesinde, IŞİD’in, Süleyman Şah Türbesi’ni boşaltılması için tehdit ettiği de ileri sürülmüştü. 

12031410324285.jpg

Ardından Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan ve ses kayıtları internete düşen toplantıda, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşan Güler’in seçimi erteletmek için Suriye’ye savaş ilan edilmesini konuştuğu ortaya çıkmıştı. Bu toplantıda, Fidan, savaşa gerekçe yaratmak için Suriye’ye adam gönderip, Türkiye’ye 8 tane füze attırabileceği, Süleyman Şah Türbesi’ne saldırı düzenletebileceği önerisinde dahi bulunmuştu. 

Başbakan Erdoğan ve Davutoğlu, bu gelişmeler sırasında adı sık sık geçen IŞİD’in tepki çeken her saldırısından, Türkiye’ye tehdit eden her eyleminden sonra yaptıkları açıklamada, örgütün Esad rejiminin güdümünde olduğunu, arkasında Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın bulunduğunu söylemişti. İktidar basınıyla iktidara yakın basında da bu yönde çok sayıda haber yapılmıştı.

Erdoğan’ın Suriye’deki müttefiki Katar’a ait El Cezire’nin haberine göre; El Kaide örgütü lideri Eymen Zevahiri, internet üzerinden yayınladığı ses kaydında Suriye’de rejim dışında birbiriyle de savaşan IŞİD ile Nusra Cephesi’ne çatışmaları durdurma çağrısında bulundu.

kesikbaslar.jpg

Zevahiri ilk olarak El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi'ne seslendi. Cephe’nin lideri Ebu Muhammed El Culani’ye “IŞİD ile savaşa derhal son vermesi” emrini verdi. Zevahiri, “Nusra Cephesi’nde savaşan herkesten kardeşlerine yönelik düşmanlıklarını derhal sonlandırmalarını ve kendilerini Baasçılar ve Şiiler gibi İslam düşmanlarıyla mücadeleye adamalarını istiyorum” dedi.

IŞİD’e de seslenen Zevahiri, örgütün Irak lideri Ebubekir Bağdadi’den Suriye’yi boşaltmasını istedi. El Kaide lideri,“Kendinizi, gayretlerinize iki kat fazla ihtiyaç duyan yaralı Irak’a adayın” diye konuştu

El Kaide, Şubat ayının başında Suriye’deki kolu olan El Nusra Cephesi’ye çatışmaya başlayınca, IŞİD ile bir bağlantısının bulunmadığını ve grubun eylemlerinden sorumlu olmadığını savunmuştu. Örgüt genel komutanlığının bazı internet sitelerinde yer alan mesajında, “IŞİD, El Kaide’nin bir kolu değildir ve El Kaide, IŞİD’in gerçekleştirdiği hiçbir eylemden dolayı sorumluluk kabul etmez” ifadeleri kullanılmıştı.

Zevahiri’nin son ses kaydıyla birlikte IŞİD’in El Kaide ile bağlantılı olduğunu itiraf ettiği, El Kaide’nin Irak koluna bağlı olduğu; Erdoğan ve Davutoğlu’nun da AKP iktidarıyla ilişkili olduğu kuşkusu da bulunan bu örgütü Esad rejimiyle bağlantılıymış gibi göstererek Türk halkını yanılttığı ortaya çıkmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı