Eli bıçaklı kocayı polis vurdu

Eli bıçaklı kocayı polis vurdu

Ölümden dönen kadın: Beni devlet korudu

Kartal Orhantepe Mahallesi Çınar Caddesi'ndeki olay dün saat 21.00 sıralarında meydana geldi

Edinilen bilgiye göre, güzellik salonunda çalışan Fatma Yolcu’yu (42) bir süredir ayrı yaşadığı eşi Engin Yolcu (29) arayarak ölümle tehdit etti. Fatma Yolcu’ya telefonla sürekli tehdit içerikli mesajlar gönderen Engin Yolcu elinde bıçakla kadını evinin önünde beklemeye başladı. İşten dönerken kapıda kocasını fark eden 4 çocuk annesi kadın durumu polis ekiplerine bildirerek yardım istedi.

KARISINA VE POLİSE BIÇAKLA SALDIRDI

Eli bıçaklı adam karısına ve olay yerine gelen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislere saldırdı. Bıçakla polisin üzerine koşmaya devam eden saldırganı durdurmak için polis memuru havaya 1 el ateş etti. Tüm ihtarlara rağmen durmayan adamı polis sağ bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Ekipler, olay yerine ambulans çağırdıktan hemen sonra Yolcu’nun yarasına müdahale etti. Bacağından hafif şekilde yaralanan şüpheli, ambulansla Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 42 yaşındaki Fatma Yolcu ise Kartal Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne giderek kendisini ölümle tehdit eden ve bıçakla saldıran kocasından şikayetçi oldu. 


"DEVLET KORUDU BENİ"

Olayın şokunu atlatamadığını belirten Fatma Yolcu, "Devlet korudu beni. Bana bıçakla saldırdı. Polis memurları beni korumasaydı ben ölmüştüm şuan. Şoktayım. Daha önce de cezaevine girdi. Çıktıktan sonra da aynı şeyleri yapmaya başladı. Beni darp ediyordu. Rahat bırakmıyordu zaten. Bana 'Ya seni öldüreceğim, ya ben öleceğim ya da polislere kendimi öldürttüreceğim' şeklinde tehdit mesajları attı. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne beni korudukları için çok teşekkür ederim. İyi ki onlar var" diye konuştu.

EŞİNE ŞİDDETTEN 7 AY HAPİS YATMIŞ

Aile içi şiddet, yaralama ve uyuşturucu madde bulundurmaktan suç kaydı bulunan Engin Yolcu’nun 7 yıl önce 3 çocuk annesi Fatma Yolcu ile evlendiği, bu evlilikten de 1 kız çocuklarının olduğu öğrenildi. Kadının 2’nci eşi olan Yolcu’dan sürekli şiddet gördüğü, 2 yıl önce de Engin Yolcu’nun karısını darp ettiği için 7 ay cezaevinde kaldığı belirtildi. Cezaevinden çıktıktan sonra ailelerin araya girmesiyle karısıyla barıştırılan Yolcu’nun evde arkadaşlarıyla sürekli uyuşturucu madde kullandığı, bu yüzden dolayı da 1 hafta önce eşiyle tartıştığı ve evden ayrıldığı öğrenildi.