Elektronik sigara konusunda flaş gelişme

Elektronik sigara konusunda flaş gelişme

Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigaradan daha zararlı olduğu uyarıları yapılan " Elektronik sigara" konusunda AKP'nin torba yasa ile geçirmeye çalıştığı düzenleme geri çekildi.

Dünyada gelişen sigara yasaklarının ardından devreye giren ve kullanımı giderek yaygınlaşan " Dumansız sigara" üretimi ve satışına ilşkin AKP tarafından yapılma kararı alınan düzenleme tepkiler nedeniyle geri çekildi.

SİGARADAN BİLE DAHA FAZLA ZARARLI

Isıtılmış tütün ürünlerine Türkiye’de üretim ve satış izni veren düzenlemeden geri adım atıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı açıklamada “Isıtmalı sigara, bazen elektrikli sigara da deniliyor. Birbiriyle karıştırılıyor. 

ISITILMIŞ TÜTÜN

Isıtılmış tütünün cihazla birlikte satılabilmesi için, torba yasada bir düzenleme yapıyorduk. 
Ancak bu yeni ürünün satışa konu edilmemesi ve üretilmemesi konusunda bir değerlendirmemiz oldu” dedi. Ağbal’ın açıklamasının ardından, ısıtılmış tütün düzenlemesinin geri çekilmesine ilişkin önerge komisyonda kabul edildi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ NE DİYOR

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Sorumlusu Pavel Ursu, konuya ilişkin, "Özellikle dumansız dünya için elektronik ve ısıtmalı sigaraların piyasaya sürüldüğü belirtiliyor. Bu çok yanlış. Bazı ülkelerin tütün kontrolüyle ilgili yasalarını gözden geçirmek üzere olduklarını biliyoruz. 
Türkiye’de de yasa gözden geçiriliyor. Bu da uluslararası sözleşmelere verilen taahhütlerle çelişen bir durum” açıklamasında bulundu.

Elektronik sigara dudağında böyle patladı

 

İlgili Haberler