ELEKTRİKLERİ KİM KESTİ

ELEKTRİKLERİ KİM KESTİ

Kılıçdaroğlu elektrik kesintisine dikkat çektiÖldürülmeden önce de bütün elektrikler söndürülüyor. Kimin ateş ettiği belli değil.

Kılıçdaroğlu, Kastamonu'dan özel uçakla Zonguldak Havalimanı'na geldi. Partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu'na Zonguldakspor forması ve Devrek bastonu hediye edildi. Seçim otobüsüyle Çaycuma İlçesi Saltukova Beldesi'nde halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta Madenci Anıtı önündeki mitingde yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti. Halk için çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Halkın çıkarları için çalışacağız. Harimelerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" dedi. 

KİM KUL HAKKI YEDİYSE HESABINI SORACAĞIM 

Ülkenin içinde bulunduğu koşulların sıradan olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni soyan bir hükümetle karşı karşıyayız. Aile boyu bir soygun düzeniyle karşı karşıyayız. 'Hırsız var' deyince onun adı akla geliyor. Bütün dünyada onun adı akla geliyor. Nereye giderse gitsin sözüm var. CHP iktidarında kim kul hakkı yediyse hesabını soracağım. Önümüzde 30 Mart seçimleri var. Sandığa gideceğiz. Bir bayram havasında, barış havası içinde kol kola kardeşce gitmeliyiz. Yeni bir Türkiye'nin yolunu açacağız" diye konuştu. 

Demokrasiye ve özgürlüğe inanan biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Elbette eleştirilebiliriz. Eleştiriye kulak kabartan bir insanım. Rize'ye gittim. Rizeli kardeşim bana bir yumurta atmış. Farkında değilim. Polis yakalamış karakola götürmüş, davayı açmış. Mahkeme bana sordu davacı mısın diye. Ben hayır kimseden davacı değilim dedim. Çünkü ben demokrasiye inanıyorum" dedi. 

PROVOKASYONLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR 

Berkin Elvan'ın ailesini ziyaret ettiğini ve başsağlığı dilediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: 

"Önceki gün Ankara'dan ayrılırken 'provokasyonlara dikkat edin' dedim. Bu zat ülkeyi bölmekte kendisini sorumlu tutmuştur. "Halkı bölüyor. Birbirine düşman etmeye çalışıyor. Uyardım, sakın ola provokasyonlara girmeyin diye. Ama dün Kasımpaşa'da gencecik çocuğumuz öldürüldü. Öldürülmeden önce de bütün elektrikler söndürülüyor. Kimin ateş ettiği belli değil."  O da aile çocuğu. Onun da ailesi var. Yazık günah değil mi. İktidardan gidecek o da biliyor, provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitler'in yöntemi gibi. Bizim seçim büromuz Beyoğlu'nda yağmalandı. Telefon ettim. 'Yağmalasınlar müdahale etmeyin' dedim. Çünkü abbas yolcu, gidecek. Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye çıkan bir insan Türkiye Cumhuriyeti'nde başbakanlık koltuğunda oturamaz. Adı başçalana çıkmış birisi o koltukta oturamaz. O koltuk temiz insanların koltuğudur."

BALIK BAŞTAN KOKAR 

Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının doğru olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Zonguldak'ın kömürü ne kadar doğruysa o konuşmalar da o kadar doğru. 18 Nisan 2013'te MİT bu adama, bu zata 3 sayflık bir rapor veriyor. O raporun sonuç bölümünde Rıza Sarraf'ın bazı bakanlarla yakın ilişkisi olduğu yazıyor. MİT uyarıyor, zor durumda kalabilirsiniz diyor. Bu kişi bir şey yaptı mı? Yapmadı. Niye yapmadı. Kendisi de götürüyor çünkü. Balık baştan kokar. Sen yersen bakan da yer, genel müdür de yer. Genel müdür ne yaptı? Banka genel müdürü ayakkabı kutusunda istiflemiş paraları. Neden? Helal para değil haram para. Alnının teri ise götürür bankaya yatırırsın. Ama haram para. Şimdi o hırsızlar serbet bırakıldı. Aranızda geziyorlar. Ceplerinize dikkat edin. Gözü doymaz bunların" dedi.

MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYOR 

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Suriye'deki El Kaide militanlarına silah gönderiyor. Müslümanı müslümana kırdırıyor. Elleri kanlı onun. Cumhuriyet tarihinde müslümanı müslümana kırdıran başbakan olmamıştır. Mısır'da bir kızımız hayatını kaybetti. Onun için ağladı. Eyvallah, ağla. Hepimiz üzülürüz. Sonuçta insan. Onun için ağlıyorsan 15 yaşındaki Berkin için de ağla. O da bizim çocuğumuz. Berkin için ağladı mı. Allah rahmet eylesin dedi mi. Ailesine başsağlığı diledi mi. Ben buna nasıl 'sen adamsın' diyeyim allahaşkına. Kim ölürse ölsün herkesin arkasından rahmet okunur. Bizim müslüman geleneği budur. Türkiye'de şu veya bu şekilde başbakanlık yapan hakkın rahmetine kavuşmuş kişilere hiçbir CHP'li tek laf etmez. Onlar bu ülkeye hizmet ettiler. Ben CHP Genel Başkanı olarak Menderes'in mezarını ziyaret edip karanfil koydum. Şimdi kalkmış Menderes'e ağlıyor. Sen kim Menderes kim. Ağzını açıyor, İnönü hakkında söylemediğini bırakmıyor. İsmet İnönü'nün hayatı, çocukları meydanda. Malı mülkü götüren bir adam da değil. Böylesine değerli bir insan" diye konuştu.

YOLSUZLUĞUN BOYUTU 85 MİLYAR EURO 

Yolsuzluğun boyutunun 85 milyar euro olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türk lirasıyla 247 milyar lira. Arkadaşlara bu parayla ne yapılır dedim. 2 milyon 831 bin işsize 8 yıl asgari ücretten para ödenir. 300 bin atama bekleyen örğetmeni atarsın, 30 yıl süreyle para verirsin. Her emekliye 25 bin lira ikramiye verilir. 6 GAP yapılırdı. 30 Marmaray yapılır. 5 bin 363 F16 uçağı satın alınırdı. Götürdükleri para bu. Niye telaşlanıyorlar. Savcıyı, hakimi, polisi, emniyet müdürünü değiştirdiler. Çaldığını, çırptığını biliyorum. Kul hakkı yediğini biliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından kentten ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı