ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM MI YAPILDI

ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM MI YAPILDI

Tatilden dönenlere bir acayip fatura...

Tatilden döndüğünde, bir önceki aya göre elektrik faturasını daha yüksek geldiğini gören vatandaş “Elektriğe gizli zam mı geldi” diye sordu.

Elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, ayın ya­rı­sı­nı evin­de ge­çir­me­yen abo­ne­le­ri­ne bir ay ön­ce­ki aya oran­la da­ha faz­la fa­tu­ra gön­de­rin­ce kul­la­nı­cı­lar çi­le­den çık­tı. Sözcü'nün ha­be­ri­ne gö­re, ayın 15 gü­nü ta­til­de ol­du­ğu hal­de bir ön­ce­ki dö­nem­den da­ha faz­la fa­tu­ray­la kar­şı­la­şan abo­ne­ler bu du­ru­ma bir an­lam ve­re­me­di. Kul­la­nım mik­ta­rın­da her­han­gi bir de­ği­şim ol­ma­ma­sı­na rağ­men fa­tu­ra­sın­da ar­tış ol­du­ğu­nu gö­ren vatandaş­lar şi­ka­yet­çi ol­du.

‘15 gün yok­tum 75 TL gel­di­’

“Ev­de ol­ma­dı­ğı­mız hal­de da­ha faz­la fa­tu­ra gel­di, bu hak­sız ka­zan­ca bir son ve­ril­si­n” di­yen bir abo­ne­nin şi­ka­ye­ti şöy­le:
“E­lek­tro­nik sa­yaç ta­kıl­dık­tan son­ra fa­tu­ra­la­rım es­ki­si­ne oran­la yük­sek gel­me­ye baş­la­dı. Bu­nun ne­de­ni­ni an­la­ya­ma­dım. Ev­de 15 gün ol­ma­dı­ğım hal­de elek­trik fa­tu­ram şu ana ka­dar ge­len en yük­sek fa­tu­ra, 75 li­ra gel­di. Bu fa­tu­ra­ya iti­raz edi­yo­rum. Ka­yıp be­de­li­nin müş­te­ri­ye yan­sı­tıl­ma­sı­na iti­raz edi­yo­rum.”

İşte bir elektrik abonesinin şikayeti:

Kimlerin yerine ödüyoruz?
“Tek çocuklu üç kişilik normal çekirdek aileyiz. Aylık normal tüketim miktarımız ortalama 150 kws. Faturada o kadar çok doküman var ki 40 lira tutan fatura bedelini iki katına yakın yani 75-80 lira arasında ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu misli fark kimlerin cebine veya kimlerin yerine ödüyoruz?”

Kaynak:Haber Kaynağı