Elazığ'da Picasso Tablosu Elegeçti

Elazığ'da Picasso Tablosu Elegeçti

Pablo Picasso'ya ait olduğu öne sürülen 1905 çizimli Washington Lulian Eisenteim koleksiyonundaki, 'Harleguins Family' adlı tablosunu 10 milyon dolara satmak isteyen 4 kişi yakalandı.

ELAZIĞ'DA PICASSO'NUN 10 MİLYON DOLARA SATILMAK İSTENEN TABLOSU ELE GEÇTİ
 
Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ

ELAZIĞ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonunda, İspanyol ressam Pablo Picasso'ya ait olduğu öne sürülen 1905 çizimli Washington Lulian Eisenteim koleksiyonundaki, 'Harleguins Family' adlı tablosunu 10 milyon dolara satmak isteyen 4 kişi yakalandı. Ele geçen tablo gerçek olup- olmadığının belirlenmesi için Elazığ Müze Müdürlüğü'ne gönderildi.
 
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bazı kişilerin elinde tarihi bir tablo bulunduğu ve satmak istediği istihtihbaratı üzerine harekete geçti. Bu kişileri takibe alan jandarma ekipleri Malatya'dan Elazığ'a gelen ve içinde 4 kişinin bulunduğu otomobili Elazığ-Malatya arasındaki Kömürhan Köprüsü yakınlarında durdurup aramaya aldı. Aramada, otomobilin bagaj kısmında yapılan aramada 20'nci Yüzyıl sanatının en iyi ressamlarından biri olarak kabul edilen İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1905 çizimli Washington Lulian Eisenteim koleksiyonundaki, 'Harleguins Family' isimli yoksulluk ve açlığı temsil eden tablosunu ele geçirdi.



 
Irak veya Kuveyt'teki müzeden çalındığı tahmin edilen tabloya 10 milyon dolar fiyat biçip, müşterici aradıkları belirlenen 4 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Türk vatandaşı olan 4 kişiyle ilgili soruşturma devam ederken, tablo gerçek olup olmadığının belirlenmesi için Elazığ Müze Müdürlüğü'ne gönderildi.