Elazığ Spor Fenerbahçe Maçında Kural Hatası!

Elazığ Spor Fenerbahçe Maçında Kural Hatası!

Elazığspor Fenerbahçe maçında yapılan fahiş hatalara bir de Kural Hatası eklendi!

Pazartesi günü oynanan Elazığspor Fenerbahçe maçında o kadar çok tartışılacak pozisyon vardı ki; verilmeyen 3 penaltı, atılmayan tekmeye çıkan kırmızı kart ve yine  Fenerbahçe taraftarı olarak o kadar demoralize olduk ki gözümüzün önünde oynanan oyunu ancak 3 gün sonra fark edebildik..Bu aymazlıkta maç sırasında yayınlanan tapelerin de etkisinin olduğunu kabul etmek gerek..
 
Puan farkını ona yükseltmesinden sonra ligin zevki kaçacak diyenlerin dileğine uygun,  üç deplasman maçında da inanılmaz fahiş hakem hataları yapıldı Fenerbahçe aleyhine..Haksız çıkan kırmızı kartlar, verilmeyen penaltılar vs.. Lige Zevk geldi nidaları arasında  puan farkı kapandı..Son oynanan Elazığ Spor Fenerbahçe maçında bu zevk nidaları adeta doruk yaptı puan kaybı ile beraber.. Bu arada hata yapan hakemleri genelde yardımcılarının yanılttığını ve kahırlarından maçtan sonra ağlayarak MHK Başkanı Zekeriya Alp'in kanatları arasına girdiklerini de unutmayalım, kendisine ilerleyen bölümde değineceğiz..
 
Pazartesi günü oynanan Elazığ Spor  Fenerbahçe maçının 60. dakikasında gelişen bir atakta; rakip futbolcu Baroni'yi arkasından ayaklarına sarılmak suretiyle düşürür. Baroni, hakem Hüseyin Göçek avantaj vererek oyunu oynattığı için yerden kalkarak önünde ki topa doğru gitmek ister..Fakat rakibi bacaklarına sarıldığından kurtulmak için bacakları  ile rakibini üzerinden 'silkelemeye' çalışır..Göçek ise bütün bunları görür, Baroni'nin tekme atmadığını da süzer ve avantajı oynatır..Şimdi bu pozisyonu resimlerle inceleyelim..
 
 
Aynı Pozisyonun Bir Diğer Açısı.. Yan Hakem pozisyona 30 mt. uzak, halbuki Göçek 3 metrede ve Baroni'nin oyuncu ile temasını görerek ve Baroni'nin tekme atmadığını bilerek devam diyor ve gelişen pozisyona doğru dönerek Baroni ile göz temasını bırakıyor..
VİDEO LİNK Videoyu izleyerek rahatça görebileceksiniz..

Pozisyon devam ediyor ve top auta gidiyor ve sahneye Göçek'in yardımcısı Kemal Yılmaz çıkıyor.. Kemal Yılmaz Baroni yerden kalkarken rakibine tekme attı diyerek Baroni için kırmızı kart istiyor.. Göçek kırmızı kartını veriyor ve oyunu kale atışı ile başlatıyor.. Oysa ki yardımcının Baroni'nin attığını varsaydığı tekme, top daha oyundayken ve Göçek'in gördüğü ve devam dediği, Baroni'nin ayağa kalkmak için rakibinden kurtulmaya çalışırken yaptığı rakibini silkeleme hareketi..! Göçek bu hareketi görerek hareketi doğru süzüyor ve devam diyor. Fakat Yardımcısının uyarısı ile, top oyundan çıktıktan sonra Baroni'nin kendisinin arkası dönükken rakibine tekme attığını düşünüyor ve kırmızı kartını gösteriyor, akabinde kendince doğru olanı yaparak kale atışı ile oyunu başlatıyor..

AUT ATIŞI VİDEO LİNK Kale Atışı sırasında Gökhan Gönül Göçek'in yanına gelerek oyunun kale atışı ile değil faul ile başlaması konusunda kendisini ikaz eder ama sonuç değişmez.. ( İşte Gerçek Fair Play )

Fakat işgüzar Yardımcı Hakem Kemal Yılmaz kırmızı kart için Hüseyin Göçek'i uyarırken, Baroni'nin bu hareketinin top oyunda iken yapıldığını söylemeyi ihmal ediyor ve Elazığ lehine serbest vuruşla başlaması gereken maç Kural Hatasına sebebiyet verecek şekilde kale vuruşu ile başlıyor.. Çünkü Göçek pozisyonda bir şey olmadığını görmüş ve top oyundan çıktığında arkası dönükken olduğunu düşünmüştür hareketin..

Hüseyin Göçek'i hataya sürükleyen, yıllardır yardımcı hakemlik yapan  Kemal Yılmaz'a; Hüseyin Göçek'in avantajı Fenerbahçe lehine oynatmasına rağmen, 30 MT. den Elazığspor'a yapıldığını varsaydığı faul için top auta gidene kadar beklemesi ve serbest vuruşla oyunu başlattırmaması sebebiyle maşallah diyoruz.. Kemal Yılmaz maçtan sonra muhtemelen  timsah gözyaşı dökmüştür..

Şimdi gelelim TFF nin Futbol Oyun Kuralları Talimatına:

126. sayfa Kural 12:

Kural Açıkça, top oyunda olduğu sırada ve top için mücadele ederken şiddet uygulanırsa, ciddi faul sebebiyle oyuncu ihraç edilir ve oyun ihlalin meydana geldiği yerden serbest vuruş ile başlar diyor..Baroni'nin mücadelesi top içindir ve önünde ki topa hamle yaparken yaptığı 'sözde'  faulden dolayı atılmıştır..Faul sırasında top oyundadır ve eğer kırmızı kart verildiyse, oyun serbest vuruş ile başlamalı iken kale vuruşu ile başladığı için kural ihlali yapılmıştır..

Sayfa 128 Kural 12:
Burda da eğer top oyundayken oyun alanı içinde rakibe karşı faul ve fena  hareket yapıldıysa, oyun ihlalin yapıldığı yerden bir direkt serbest vuruş ile başlar diye belirtilmiş..

Sayfa 36 Kural 12
Yine burada da top oyunda olduğu sırada rakibe karşı yapılan faullerde oyunun serbest vuruşla başlaması gerekliliği açıkça belirtilmiş..

Aksini iddia edenlere sorumuz şudur: Eğer Baroni  o pozisyonun devamında Gol atmış olsaydı hakem maça santra ile mi başlayacaktı? Yoksa Baroni'nin faulü yaptığı yerden serbest vuruş ile mi başlayacaktı? Bu soruya cevap verdiğiniz anda kural hatasını kolaylıkla fark edeceksiniz. Tabi ki yaptığı faulün Baroni'ye avantaj sağlaması beklenemeyeceğine göre gol iptal edilecek ve Faul yapılan yerden serbest vuruşla oyun başlayacaktı..

Fenerbahçe İçin İtiraz Süresi Perşembe günü yani Bugün Saat 12:00 itibari ile bitiyor! 
Fenerbahçe Üzerine Oyun Mu Oynanıyor?
 
-Maçta kural hatası yaşandığını Milyon Dolar ücret alan Hakem yorumcusu Marcus Merk  görmemiş midir?
-Lig Tv neden yayınladığı özet görüntülerde, oyunun kale atışı ile başladığı görüntüyü vermemiştir?
-Beyaz Futbol'un saygın Hakemi Ahmet Çakar'ın; Baroni'yi suçlu bulmayı başarırken, Kural hatası yapan, 3 penaltıyı vermeyip sözde faule kırmızı kart çıkartan hakemi aklamaya çalışmasının sebebi nedir?
-Fenerbahçenin katledildiği maçlardan sonra, QTM ( Quality Turkish Media ) neden maçın hakemlerini sempatik ve mağdur gösterecek haberlere imza atmaktadır?
-Hakemler bu kadar fahiş hata yaparken Zekeriya Alp hakemleri kanatları altına almaktan başka ne yapmaktadır?
-Sabahattin Önkibar'ın iddia ettiği üzere Ankara'dan Zekeriya Alp'e Fenerbahçe'nin önünü kesin talimatı gelmiş midir?
-Aynı talimatı TMSF kontrolünde bulunan Lig Tv de almış mıdır?
-Üstüste kesintisiz altı hafta alınan kötü tezahurat cezaları tesadüf ile açıklanabilir mi?
-Yine Önkibar'ın iddia ettiği üzere Zekeriya Alp'e işleri sebebiyle bir baskı yapılmakta mıdır?
-MGK toplantısında Fenerbahçe yürüyüşü konuşulmuş mudur?
 
Müstevliler şunu bilmelidirler ki; bu maçın tekrar edilmesi gerektiği çok aşikardır ve çıkacak aksi bir karar dahilinde Lig Fenerbahçeliler gözünde sona erecektir..
 
@cengiz_YILDIZ
 
 
 
 
 
 
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı