ELAZIĞ PALU PATLAMASINDAN AYRINTILAR

ELAZIĞ PALU PATLAMASINDAN AYRINTILAR

Patlamanın olduğu bölgeye ambulanslar ile güvenlik güçleri sevk edildi.

PATLAMA JANDARMA KARAKOLUNA 500 METRE MESAFEDE OLDU

Elazığ'ın Palu İlçesi Bozçanak Köyü Hanönü Mezrası'nda menfeze yerleştirilen ve Çetin Yıldırım ile çocukları Ensar ve Ecrin'in ölümüne neden olan bombanın bölgede bulunan Kayaönü Jandarma Karakolu'na 500 metre mesafede meydana geldiği belirtildi.

JANDARMA SÜREKLİ O YOLU KULLANIYOR

Kayaönü Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin devriye ve göreve gittikleri zaman sık sık patlamanın meydana geldiği yolu kullandıkları ifade edildi. Patlamanın bulunduğu bölgede güvenlik şeridi oluşturan jandarma olay yeri inceleme ekipleri başka bir patlayıcının olup olmadığını belirlemek için dedektör köpeklerle arama yaptı. Patlamayla ilgili araştırma çok yönlü devam ediyor.

Patlamada 2 çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden Çetin Yıldırım'ın Alacakaya İlçesi'nde bir maden ocağında işçi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Fatma Yıldırım sinir krizi geçirdi.

ÖNCEDEN YERLEŞTİRİLMİŞ

ELAZIĞ'ın Palu İlçesi Bozçanak Köyü, Hanönü Mezrası'nda 33 yaşındaki Çetin Yıldırım, çocukları 9 yaşındaki Ensar ve 3 yaşındaki Ecrin Yıldırım'ın yolda yürüdüğü sırada daha önceden menfeze yerleştirilen bomba infilak etti. Patlamada baba ile 2 çocuğu olay yerinde hayatlarını kaybetti.

ÇÖP DÖKMEYE GİDİYORLARDI

59023_60573_13062015210111_8.jpg

Olay, Palu İlçesi'ne bağlı Bozçanak Köyü Hanönü mezrası yakınlarında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Çetin Yıldırım, evde biriken çöplerini el arabasıyla dökmeye giderken yanına çocukları Ensar ve Ecrin'i de aldı. Evlerinden yaklaşık 20 metre mesafede bulunan ve zaman zaman su geçen dere üzerindeki menfezden geçişleri sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi üzerine bölgeye giden köylüler baba ile 2 çocuğununu cansız bedenlerini görüp, durumu yetkililere bildirdi.

EL YAPIMI BOMBA

Patlama ihbarı üzerine olay yerine Palu, Arıcak ve Kovancılar ilçelerinden ambulanslar sevk edildi. Bölgeye askeri birlikler ile Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'ndan helikopterle olay yeri inceleme ekipleri de gönderildi. Patlamanın yaşandığı bölgede büyük bir çukur oluşurken, bölgede yapılan ilk incelemede patlamaya el yapımı bombanın neden olduğu belirlendi. Bombanın uzaktan kumandalı mı yoksa basma düzenekli mi olduğu araştırılıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı