EL NUSRACI'LAR URFA'DA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

EL NUSRACI'LAR URFA'DA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Polis memurunun durumu bildirmesiyle üst geçide giden Terörle Mücadele Şubesi polisleri, ellerinde valiz bulunan Suriye uyruklu Beşşar H. ile Muhammed A.H.'yi gözaltına aldı.

ŞANLIURFA’da, polis merkezi ve lojmanları ile bazı meydanların fotoğrafını çeken Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Polisin sorguladığı ve çektiği fotoğrafları uluslararası istihbarat örgütlerine gönderdikleri belirlenen El Nusra üyeleri tutuklandı.

POLİS MEMURU FARKETTİ

Geçen 27 Temmuz'da, Yenişehir Mahallesi'nde polis lojmanları ile yanındaki Yenişehir Polis Merkezi önünde nöbet tutan polis memuru, karakolu gören üst geçitte 2 kişinin bölgenin fotoğrafını çektiğini fark etti. Polis memurunun durumu bildirmesiyle üst geçide giden Terörle Mücadele Şubesi polisleri, ellerinde valiz bulunan Suriye uyruklu Beşşar H. ile Muhammed A.H.'yi gözaltına aldı.

TELEFONLARINDAN BAKIN NELER ÇIKTI

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 2 şüphelinin telefonlarında Yenişehir Polis Merkezi, Polis Lojmanları ile Şanlıurfa'daki etkinlikler ile mitinglerin düzenlendiği Rabia Meydanı'nın değişik açılardan çekilmiş fotoğrafları bulundu. Polis ayrıca bu kişilerin telefonlarında Suriye'de çatışma bölgelerinde çekilmiş silahlı fotoğrafları olduğunu da saptadı. Polis, incelemesinde şüphelilerden Muhammed A.H.'nin Suriye'deki çatışma sırasında örgütün keskin nişancıları arasında yer aldığını da belirledi.

EL NUSRACI ÇIKTILAR

Yapılan araştırmada Beşşar H. ile Muhammed A.H.'nin, El Nusra üyesi oldukları, Hatay'da kiraladıkları bir evde Suriyelilere örgüt propagandası yaptıkları da belirlendi. Yanlarındaki çanta ile kendilerini yolcu gibi göstererek dikkat çekmemeyi amaçladıkları belirlenen şüphelilerin, çektikleri fotoğrafları uluslararası istihbarat örgütlerine aktardıkları öğrenilirken, hangi ülke istihbaratına gönderdiklerine ilişkin bilgi ise açıklanmadı.

TUTUKLANDILAR

Polis tarafından gözaltına alınan El Nusra üyesi Suriyelilerin, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da takip edildikleri öğrenildi. Keşif amaçlı Şanlıurfa’ya geldikleri öğrenilen iki şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından geçen cuma günü çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece; 'gerçekleşmesi muhtemel bir eylem için yer ve koordinat belirlemek amacıyla faaliyette bulundukları' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı