EL KAİDE TÜRKİYE SORUMLUSU; iSTANBUL'U ELE GEÇİRECEĞİZ

EL KAİDE TÜRKİYE SORUMLUSU; iSTANBUL'U ELE GEÇİRECEĞİZ

Türkiye'yi böyle tehdit etmişler

Haberler.com sitesinde yeralan 18 Ocak 2014 tarihli haberde El Kaide'nin Türkiye yapılanmasından sorumlu Halis B, İstanbul'u ele geçireceklerini ve Türkiye'yi alacaklarını ifade etmiş.

İşte o haber:

Van, Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de düzenlenen El Kaide operasyonuyla ilgili örgüt üyeleri çok çarpıcı iddialarla suçlanıyor. İddialar arasında ABD Başkanı Barack Obama'ya suikast düzenlemek ve Milliyet muhabirinin kaçırılmasına yardımcı olmak da göze çarpıyor. Öte yandan, Suriye'de kampta çekilen görüntülerde örgüt mensubunun İstanbul'u ele geçirecekleri ve Türkiye'yi alacakları ifadeleri korkutan ayrıntılar arasında.

"İSTANBUL'U ELE GEÇİRİP TÜRKİYE'Yİ ALACAĞIZ"

Suriye'de kamplarda çekilen görüntüde El Kaide Türkiye yapılanma sorumlusu olduğu iddia edilen Halis B, Suriye'yi fethettikten sonra İstanbul'u ele geçireceklerini ve Türkiye'yi alacaklarını söylüyor. B. Hizbullah davasından ömür boyu hapis cezası alan ve firar eden Hacı B'un da oğlu.

ÇARPICI SUÇLAMALAR

Van merkezli başlayan ve 6 ilde gerçekleşen operasyonda 34 şüpheli bulunuyordu. 34 şüpheliden 25 kişi gözaltına alınırken 13 kişi tutuklandı. Örgüt üyelerine yöneltilen suçlar arasında; Amerikan başkanına suikast, Milliyet gazetesi muhabiri Bünyamin Aygün'ün kaçırılmasını organize etmek, Suriye'de bir papazın başının kesilmesi olayları bulunuyor.

NELER YAŞANDI?

Teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 4 gün önce Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri harekete geçti. Van Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda aralarında El Kaide'nin önemli isimlerinden ve Guantanamo Hapishanesi'nde tutulan İbrahim Ş, Akit Gazetesi'nin Van eski sorumlusu Kenan G. ve Haksöz Dergisi yazarı Abdulkadir Ş.'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

4 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan 25 şüpheliden 13'ü önceki gün adliyeye sevk edildi. Bunlardan 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8'i, "Örgüt üyeliği" suçundan mahkemeye sevk edildi. Dün sabaha kadar süren mahkemede Ekrem M., Alpaslan K., Abdullah K. ve M. Ali T. tutuklanırken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı