El Kaide Soruşturmasında Flaş gelişme

El Kaide Soruşturmasında Flaş gelişme

.

EL KAİDE'DE TUTUKLU SAYISI 13 OLDU


Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de, El Kaide örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişinin sorguları ve duruşmaları sona erdi. Bugün sabah saatlerinde kalan son 5 kişi de çıkarıldıkları mahkemece örgüt üyeliği suçundan tutuklandı. Böylelikle dünden bu yana tutuklananların sayısı 13, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalanların sayısı ise 12 oldu.


MAHKEME SABAHA KADAR SÜRDÜ


 Teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 4 gün önce Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri harekete geçti. Van Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda aralarında El Kaide'nin önemli isimlerinden ve Guantanamo Hapishanesi'nde tutulan İbrahim Şen, Akit Gazetesi'nin Van eski sorumlusu Kenan Gül ve Haksöz Dergisi yazarı Abdulkadir Şen'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 şüpheliden 13'ü önceki gün adliyeye sevk edildi. Bunlardan 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8'i, 'Örgütü üyeliği' suçundan mahkemeye sevk edildi. Dün sabaha kadar süren mahkemede Ekrem M., Alpaslan K., Abdullah K. ve M. Ali T. tutuklanırken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Gözaltındaki kalan diğer 12 şüpheli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolunden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Adliyeye çıkarılan 12 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sek edildi. Sabaha kadar süren duruşmada şu ana kadar 4 kişi örgüt üyeliği suçundan tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı. 5'inin ise bu sabahtan itibaren yargılanmalarına başlandı.


Kaynak:Haber Kaynağı