EL KAİDE ORTADOĞU'DA TOPA GİRDİ 10 ÖLÜ

EL KAİDE ORTADOĞU'DA TOPA GİRDİ 10 ÖLÜ

El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi Lübnan'a ağır silahlarla saldırdı, 10 ölü var...

El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi mensubu olan Ahmed Cuma’nın tutuklanması üzerine bölgede çıkan çatışmada 10 kişi öldürüldü.

"SAVAŞIN LÜBNAN'A TAŞINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Reuters haber ajansının verdiği bilgiye göre, Nusra Cephesi üyeleri, çatışma sonucunda bölgedeki askeri kontrol noktasını ele geçirerek çok sayıda askeri de esir aldığını ancak kısa bir süre sonra serbest bıraktığını söyledi.Olayla ilgili Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, “Ordumuz kararlı bir duruş sergileyerek Suriye’deki savaşın Lübnan’a taşınmasına izin vermeyecektir” ifadeleri yer aldı.

ÖLENLERİN İKİSİ SİVİL
13 Askerin kayıp olduğu yüksek olasılıkla esir alındıklarını, ağır sihalarla yapılan saldırı sonrası ölen asker sayısı da 8 olarak bildirilirken 2 de sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. Gelişme üzerine Lübnan ordusu bölgeye asker sevkiyatına başladı. Suriyeli mülteciyi barındıran bir sınır kasabası olan Arsal çoğunlukla Sünnilerin yaşadığı ve Suriye ordusunun da zaman zaman saldırılar düzenlediği bir bölge.
 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ YAPILAMIYOR
Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle Lübnan’da mezhepler arası şiddet olaylarında büyük artış yaşanırken siyasi istikrar da olumsuz etkileniyor. Ülkedeki Hizbullah’ın başını çektiği 8 Mart hareketiyle, Suriye’deki Beşşar Esed rejimine mesafeli duran 14 Mart koalisyonu arasındaki gerilimden dolayı cumhurbaşkanlığı seçimleri hala yapılamıyor. Hizbullah, Suriye’de Beşşar Esed rejimini ayakta tutan en önemli unsurların başında geliyor.

Kaynak: Reuters

Kaynak:Haber Kaynağı