El Kaide ; Ankara ve İstanbul'a Saldırırız

El Kaide ; Ankara ve İstanbul'a Saldırırız

İSTANBUL VE ANKARA'YA SALDIRIRIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği dış politika her geçen gün Türkiye için daha fazla riskli hale geliyor. En son gelişme ise, hükümet tarafından ayrıntıları bir türlü netleştirilmeyen 53 kişinin öldüğü Reyhanlı vahşetini üstlendiğini açıklayan El Kaide'ye bağlı IŞİD örgütünün tüyleri diken diken edecek açıklaması oldu. 
Suriye'nin Azez ilçesini ele geçiren aşırı dinci El Kadie'ye bağlı IŞİD örgütü, Reyhanlı'da 53 kişinin öldüğü katliamı üstlendi. Örgüt yayınladığı bildiride "Sınır kapısı açılmazsa Türkiye'de intihar saldırısı düzenleyeceğiz" dedi. El Kaide'ye bağlı bölgesel örgütlerin son zamanlarda sivillere yönelik kanlı saldırıları tüm dünyanın dikkatini çekiyor. AKP Hükümeti ise, Ek Kaide'nin bu saldırılarını ya görmezden geliyor ya da kısa bir açıklama ile geçiştiriyor.

 Esad'a nedeni kendinden menkul bir düşmanlıkla savaş tezkeresi çıkarmaya çalışan Erdoğan, Suriye'de vahşi ve kanlı eylemler yapan aşırı dinci El Kaide ve destekçilerine yardım ediyordu. Esad'a karşı kullandığı bu kanlı örgütler şimdi Türki'ye yi tehdit etmeye başladı.
 
Posta'nın haberine göre aşırı dinci gruplara ilişkin haberleriyle tanınan Breaking News isimli internet sitesi El Kaide'nin bir kolu olan Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli grubun Reyhanlı katliamını üstlendiği bir bildiri yayınladı. 
Türkiye- Suriye sınırındaki Azez ilçesini ele geçiren IŞİD'in bildirisinde Reyhanlı katliamının yanısıra 17 Eylül'de Clivegözü Sınır Kapısı'nda 7 kişinin öldüğüs aldırı üstleniliyor. Azez'in ele geçirilmesinden sonra buradaki Öncüpınar sınır Kapısı'nı kapatan Türkiye'nin tehdit edildiği bildiride "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sınır kapısını açması için 7 Ekim'e kadar süre veriyoruz. Bu yapılmazsa İstanbul ve Ankara'da intihar saldırıları düzenleyeceğiz. Aslanlarımız İslam toprakları üzerindeki Türk devletine iyilik mesajını iletmek ve burayı kafirlerden temizlemek için hazırlar" dedi.
 
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA 
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın-yayın organlarında Reyhanlı saldırısının El-Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü tarafından gerçekleştirildiğine dair yer alan iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, " Faillerin mevcut Suriye rejiminin istihbarat servisinde görevli subaylarla ve yine aynı servisle irtibatlı THKP/C Acilciler terör örgütü lideri olarak kırmızı bültenle aranan Mihraç Ural ile bağlantılı olarak lojistik ve finansal destek sağladıkları ve saldırıyı gerçekleştirdikleri açık ve net bir şekilde tespit edilmiştir" denildi. 
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şöyle "Söz konusu haberin, Suriye rejimi yanlısı İngilizce ve Arapça yayın yapan "breakingnews.sy" isimli internet sitesine dayandırılarak yapıldığı görülmüştür. Sitede yer alan bildirinin Irak-Şam İslam Devleti Örgütüne ait olup olmadığına ilişkin bilgiler bulunmamakla birlikte El Kaide terör örgütüne müzahir internet sitelerinde söz konusu bildirinin Irak-Şam İslam Devleti Örgütüne ait olmadığı ve eylemin örgüt tarafından üstlenilmediği, yapılan haberlerin yalan ve maksatlı olduğuna yönelik ifadelere yer verildiği belirlenmiştir. Ülkemizi de tehdit eden El Kaide terör örgütüne karşı güvenlik birimlerimizce yürütülen mücadele ve örgütün geçmişteki eylemleriyle ilgili operasyonların gerçekleştirildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir. Hatay ili Reyhanlı ilçesinde 11.05.2013 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası eylemle irtibatı olduğu belirlenen şahıslara yönelik 12 Mayıs-22 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 35 şahıstan 20’si tutuklanmış 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Patlamayı gerçekleştiren şahıslar ile araçları temin eden, patlayıcıları Suriye’den getiren, araçlardaki donanımları değiştiren, patlama öncesi keşif yapan, araçları olay yerine getirerek patlatan ve bu kişilere yardım ve yataklık yapan şahısların tümü bilgi, belge ve kamera görüntüleriyle tespit edilmişlerdir. Yakalanan şahısların Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularında alınan ifadeleri ve yapılan tahkikat sonucu, faillerin mevcut Suriye rejiminin istihbarat servisinde görevli subaylarla ve yine aynı servisle irtibatlı THKP/C Acilciler terör örgütü lideri olarak kırmızı bültenle aranan Mihraç Ural ile bağlantılı olarak lojistik ve finansal destek sağladıkları ve saldırıyı gerçekleştirdikleri açık ve net bir şekilde tespit edilmiştir. Soruşturma halen Adli Makamlarca sürdürülmektedir. Reyhanlı saldırısının failleri somut delillerle belirlenmişken bu tür asılsız haber ve bu haberlere dayandırılarak yapılan yorumların olayı çarpıtma amacına yönelik olduğu değerlendirilmektedir. "