El Kaide Ağaçlara da Savaş Açtı

El Kaide Ağaçlara da Savaş Açtı

" El Kaide Mantığı "

SIRA AĞAÇLARA GELDİ 

Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Atme kasabasında, El Kaide bağlantılı bir grup 150 yıllık bir meşe ağacını, yerel halk üzerine çaput bağlayıp dua okuduğu için kesti.

Cihat yanlısı gruptan bir kişi, ağacın kesilirken çekilen fotoğraflarını Twitter’da ”Allah’a şükürler olsun. 150 yıllık ağaç kesildi. İnsanlar Allah yerine ona ibadet ediyordu” mesajıyla paylaştı.

Fotoğraflarda, ağacı kesen siyah maskeli bir kişinin ağacın üstüne El Kaide bayrağı astığı görülüyor.


TWİTTER' KULLANDILAR

Twitter mesajında, son dönemde Suriye’de giderek güç kazanan El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) hashtag’i de kullanıldı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman da, Atme’deki eski bir türbe yakınındaki ağacın kesildiğini doğruladı. Abdülrahman, cihatçıların halkın türbeye gitmesini engellemesi nedeniyle insanların ağacın yanında ibadet etmek zorunda kaldığını söyledi.

GEÇİŞ NOKTASINI ELE GEÇİRDİLER

IŞİD geçen hafta Hatay sınırındaki İdlib kentine bağlı Atme’nin kontrolünü ele geçirmişti. İdlib’deki ılımlı Özgür Suriye Ordusu üyesi muhalifler, IŞİD’in bölgede birçok kontrol noktası kurduğunu ve bunun kendileri için önemli bir stratejik kayıp olduğunu belirtti. ÖSO üyesi Ebu Leyla, “Atme, silah ve gıdaların giriş kapısı. Aynı zamanda yaralananların Türkiye hastanelerine kaldırılması için de bir geçiş noktası“ dedi.

Öte yandan El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi’nin Deyr el Zor kentinde Suriye’nin en büyük petrol kuyularından birini ele geçirdiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhaliflerin son dönemde ülkedeki kullanılabilir petrol kaynaklarının büyük bölümünü kontrol altına aldığını ve bunun Esad rejimine büyük darbe vurduğu yorumu yaptı.