EL DEĞMEMİŞ KANYON BULUNDU

EL DEĞMEMİŞ KANYON BULUNDU

K.Maraş'ta muhteşem keşif...

K.Maraş'ın doğa cenneti Göksun ilçesinde hançer kanyonundan sonra, 400 metrelik hapis kanyonu Göksun Dağcılık Kulübü ve Göksun Turizm ve Tanıtma Derneği üyeleri tarafından çok zorlu doğa şartlarına rağmen keşfedildi.

ASLAN ÖZMEN: K. MARAŞ-ADANA İL SINIRINDA İKİ KANYON ‘KEŞFETTİĞİMİZİ’ İLAN EDİYORUZ.

“Göksun’da (K.Maraş) pazar günleri, başkanı olduğum Göksun Dağcılık Kulübü üyeleriyle girilmeyen dağları ve kanyonları gezeriz. 22 Haziran Pazar günü Göksun Toros Dağları’nda gezerken, yolumuzu kaybettik ve sonunda K.Maraş-Adana, il sınırında 2 kanyon keşfettiğimizi anladık. Manzara muhteşemdi... Sonradan öğrendik ki buraya hiç kimse giremediği için ‘hapis’ derlermiş. İnternette bu kanyonlar hakkında hiçbir iz bulamadığımdan, ‘keşfettik’ yorumunu yapıyorum.

Torosların devamı olan Dibek Dağları’nda, Hacıkodal-Kaleburnu köyü arasında 7 km uzunluğundaki ‘Hapis’ ile 10 km uzunluğundaki ‘Hançer’ kanyonları keşfedilmiştir. Bu kanyonlar Ağsu ve Sarız suları üzerinde olup, birleşen sular Seyhan’ın Göksu ana kolunu oluştururlar. Kanyonların ortasından Ağsu ve Göksu akar. Kanyonlara kolayca erişilememektedir. Ekibimiz tesadüfen kanyonlara düşmüştür. Kanyonların yüksekliği tahminen 400 metre yüksekliğindedir. Bizce Türkiye’nin en uzun kanyonu olabilir. Kanyonların koordinatları D-37.00, K-36.11’dir. Kotları 1740-1403 m’dir. Etraf tamamen kayalık ve ormanlıktır. Biz büyük bir macera ile geçebildik. Hemen hemen kimsenin ayağı değmemiş ve değmez de! Böyle iddialı çıkışımızın amacı, tüm dağcıları, coğrafya derneklerini bilgilendirmek ve durumu sahiplenmektir. Çünkü erişmek için helikopter ve botlar, özel ekipler gerekebilir.”

Haberin Aksu TV’de yayınlanan videosu:

Kaynak:Haber Kaynağı