EKONOMİ SİNYAL VERİYOR

EKONOMİ SİNYAL VERİYOR

GAZİANTEP Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu'ndan önlem talebi geldi.

GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten Suriye ve Irak’a ihracattaki artışın devam ettiğini, ancak bundan sonrası için önlem alınması gerektiğini söyledi. Konukoğlu, "Gaziantep'ten Irak ve Suriye'ye ihracattaki artış sürüyor. Irak'ta yaşanan olaylardan sonra bir düşüş olur mu diye baktığımızda herhangi bir düşüşün olmadığını gördük. Bundan sonraki süreçte bir sorun olur mu diye de tedbirimizi almamız gerekir" dedi.

GSO Haziran ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimini değerlendirdi. Konukoğlu, "Bir adım atıldı. 0.75 puan faiz indirimi gerçekleştirildi. Bu iç piyasadaki hareketlemeyi tetikleyecektir" dedi.

Irak ve Suriye'ye yapılan ihracatı değerlendiren Konukoğlu, "En fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerimizi koruyoruz. Gaziantep'ten Irak ve Suriye'ye ihracattaki artış sürüyor. Irak'ta yaşanan olaylardan sonra bir düşüş olur mu diye baktığımızda herhangi bir düşüşün olmadığını gördük. Bundan sonraki süreçte bir sorun olurmu diye de tedbirimizi almamız gerekir. Gaziantep ihracatında sanayi ürünlerinin payı yüzde 93. Bu da bizim sanayi şehri olduğumuzu gösteriyor. İhraç edilen imalat sanayi ürünlerinin dağılımında birinci sırada yüzde 23.4 ile makine halısı bulunuyor. Ocak- Mayıs döneminde 167 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatın ülke gruplarına göre dağılımında Ortadoğu Ülkeleri başta geliyor" diye konuştu.

Meclis üyelerine Irak'ta yaşanan olaylarla ilgili uyarıda bulunan GSO Onursal Başkan Abdulkadir Konukoğlu ise şunları kaydetti:

"Irak meselesi Türkiye’nin gündeminde ama korkulacak bir şey yoktur. Paniğe kapılmayın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatıp yolunuza devam edin. Tedbir almak lazım ama bunun için de mümkün olduğu kadar yoldaki makineyi durdurmamak lazım. Türkiye’nin geleceğinde herhangi bir olumsuzluk göremiyorum. Türkiye hergün biraz daha ileriye doğru gidiyor."

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı