EKONOMİ BAKANI YALAN SÖYLEDİ İŞADAMLARI ALKIŞLADI

EKONOMİ BAKANI YALAN SÖYLEDİ İŞADAMLARI ALKIŞLADI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Ankara Ticaret odası Ticaret meclisinde iş adamlarının gözünün içine bakarak yalan söylemesi, onlarında sallamaları alkışlaması Sözcü yazarının köşesinde alay konusu oldu

AKP'nin dış borç ve sıcak paraya dayalı ekonomi göstergeleri birer birer yerle bir olunca yepyeni yöntemler ile ekonomiyi parlak gösterme operasyonları başladı. Doların 2.8 TL'den 3.8 TL düzeyine tırmanmasını, " Geçer bunlar eski yerine düşecek" sözcükleri ile geçiştirme sihiri ile atlatma yolunu seçmenin tuhaflığının yanında, bizzat ekonomiden sorumlu olan bakanın, verilerden bile habersiz olması ayrı bir felaket.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu'nun köşesinde anlattıklarını okuyunca ülkenin geleceğinden daha çok endişe duyuyor insan. Murat Muratoğlu yazsına şöyle başlamış.

Arkadaş, insan kendi sorumlu olduğu bakanlığın verilerine hâkim olmaz mı? Yok işte! Olmuyor, bilmiyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den bahsediyorum. Sağlam bir hayal dünyası var, orada kendi kendine takılıyor. Kendisi bakan olunca da millet bir şey diyemiyor, bakıp dinliyor. Düzelten yok.
Güzide bakanımız geçen gün Ankara Ticaret Odası'nda yılın ilk ticaret meclisi toplantısına katıldı ve bir konuşma yaptı. Öyle bir attı tuttu ki, avcı hikâyelerini ağlattı.

Şöyle devam ediyor Muratoğlu,

1-248.jpg

Muratoğlu bakanın Dış ticaret rakamları verirken tam 109 milyar salladığını hesabını kitabını yaparak kanıtlıyor yazısında. Daha da acısı Ankara Ticaret Odası işa damlarının bu sallamayı çılgınca alkışladığını anlatıyor.  Muratoğlu İtahalat ve ihracat arasında verilen rakamların 109 milyar sallamanın hem de bizzat ekonomi bakanı tarafından ticaret odası üyelerinin gözüne baka baka yapması öyküsüne şöyle devam ediyor.

 

2-215.jpg

İlgili Haberler