İbrahim Karamemet

İbrahim Karamemet

EKMELEDDİN İHSANOĞLU’NDAN CEVAP BEKLİYORUZ

Bir evelki yazımda CHP nin ve Kemâl Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda hem adayı belirleme yöntemi, hem de adayın kendi konusundaki kuşkularımı belirtmiş ve son kamuoyu yoklamalarının da gösterdiği gibi yüzde  15 civarındaki kişi gibi Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermek konusunda birçok kişi gibi istekli olmadığımı belirtmiştim. Hatta, CHP yi ve Genel Başkanı Kemâl Kılıçdaroğlu’nu ağır bir dille eleştirmiştim.

https://www.haberartiturk.com/herif-missin-suheyl-hoca-1031yy.htm

Ve bir olayla ilgili çok somut bir soru sorarak açıklama rica etmiştim. İzninizle olayı ve sorumu tekrarlıyayım.

Ama buyrun son güncel habere bakalım: Bazı liseler İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülüyor ve yenileri yapılıyor. Gerekçe halkın yoğun talebi. Oysa geçen yıl öğrenci bulamayan İmam Hatip Liseleri vardı, açılamadı bile. Hatırlayın. Veli ve öğrencilerin tepkileri de cabası. Son olarak 29 İmam Hatip Lisesi programlanmış. Birini adı Saidi Nursi, Bir diğerinin adı da Şule Yüksel olacakmış üstelik. Şimdi hem İhsanoğlu’na, hem Kılıçdaroğlu’na soruyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu bu karara ne diyecek. Diyelim seçildi. Onun zamanında bu tür oluşumlara ve bunlara meydan verecek yeni kanunlara tepkisi ne olacaktır. Lütfen açıklasın. Benim sandığım, hiç sesini çıkarmayacaktır. Hele konu İmam Hatip olunca aynı bir noter gibi davranacaktır ve ilgili kanunları ve tayinleri gün geçirmeden onaylayacaktır. Ekmeleddin İhsanoğlu bu konuda bir açıklama yapmalıdır. Eğer iddiamın aksini söyleyecek olursa, namus sözü oyum ona.

Aradan neredeyse bir hafta geçti bu konuda ne Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan, ne de Kemâl Kılıçdaroğlu’ndan bir ses yok. Oysa konu çok açık, basit ve vereceği cevap adayın yararına, hem de çok yararına olabilir. Çoğunluğun tanımadığı bu kişiyi bize tanıtabilir. Seçmenin yüzde 15 i olarak bir açıklama bekliyoruz.

Bu arada Ekmeleddin efendi bütün ilmî hasletiyle Hacı Bektaş’ı ziyaret etti. Orada pek aykırı sözler etmediyse de yuvarlak laflarla ziyaretini geçiştirdi. Hiç birimiz yemedik. Bu ziyaret tamamen propoganda amaçlı. Yetmiş yıllık ömründe daha önce Hacıbektaş külliyesini kaç kere ziyaret etmiştir acaba?. Şimdi ilk durak oraya gitmesi nedendir?. Yaptığı kötü birşey değil. Aldık kabul eyledik. Ama bu kadarı kuşkularımızı gidermeye yetmedi.

Çok somut bir soru sorduk ve somut bir açıkalama bekliyoruz. Ve kendinin mensup olduğu dinî görüşteki takiye olgusuna rağmen söylediklerine inanacağız ve  belki de kendiyle ilgili kanaatimiz değişecek. Her ne kadar bundan önce aynı dinî aidiyata ait kişilerin bu takiye olanağının arkasına sığınarak söyledikleri hiçbirşeye güvenmemek gerektiğini söz ve davranışlarının takiyenin çok ötesine geçip yalancılık boyutuna  ulaştığını çok iyi öğrenmiş olmamıza rağmen, kendine inanacağız. İnanmak istiyoruz. Kendisinin dürüst ilmî kişiliği ile ve ilerde oturması ihtimali olan koltuğun önemi ve ciddiyeti çerçevesinde takiye yapmayacağı varsayımıyla söyleyeceği sözün arkasında duracağını varsayıyoruz.

Evet, gereksiz yere yaygınlaştırılan İmam Hatip Liseleri hakkında ve bu konuda yapılan baskılar konusunda  Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan açıklama bekliyoruz.

Ha bir de lûtfedip aday olma sürecini taa başından beri anlatırsa çok mutlu olacağız ve kendini daha iyi tanıyacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar