Egemen'in 'tüp yalanı' patladı!

Egemen'in 'tüp yalanı' patladı!

Egemen Bağış twitter hesabından "Ak Parti iktidarı kıtaları buluşturan MARMARAY'ı yaptı ama milletimiz CHP'nin Tüp Geçitlerini unutmadı" diye yazdı. Ama gelin görün ki bu kuyruğun arkasından da AKP çıktı!

Attığı yanlış tweetlerle sık sık gündeme gelen Egemen Bağış yine çok konuşulacak. AB Bakanı Egemen Bağış bir fotoğrafla birlikte "Ak Parti iktidarı kıtaları buluşturan MARMARAY'ı yaptı ama milletimiz CHP'nin Tüp Geçitlerini unutmadı" diye tweet attı. Marmaray'ın AKP projesi olmadığı sadece AKP döneminde bittiği biliniyor. Gelelim tweetteki ikinci yalana. Bakanın CHP kuyruğu diye paylaştığı fotoğraf da AKP iktidarı dönemine ait. 

Fotoğrafın çekildiği tarih 31 Ekim 2011
 

Kuyruk ise ardı ardına yaşanan iki deprem sonrasında neredeyse bir başına kalan Van Erciş'li depremzedelerin oluşturduğu kuyruk. Kurtarma çalışmalarının geç başlaması, yardımların zamanında ulaşmamasıyla o dönem sık sık tartışılan protesto edilen AKP hükümeti bu kuyrukların da müsebbiydi. -30 dereceyi geçen soğuklukta, naylon çadırlarda kışı geçirmeye mahkum edilen vatandaşlar dağıtılan katalitik sobaları için tüp kuyruğuna giriyordu. Erçiş Stadyumu'nda kurulan çadır kentte kalan depremzedelerin oluşturduğu bu kuyruk CHP'nin değil aksine AKP'nin eseri. Üstelik çekilmesinin üzerinden sadece 2 yıl geçmiş!
 

Van depreminin üzerinden geçen zamana rağmen gündemden düşmemişti. Dağıtılan naylon çadırlarda ısınmaya çalışan çoğu çocuk 15'e yakın insan yaşamını yitirdi, 150'ye yakın çadır da yandı.
 

AKP Van Depreminin ardından depremzedelerin 1 yıl içinde konutlara yerleştirileceğini de öne sürmüştü. Ancak hala konteynırlarda yaşamaya mahkum edilen depremzedeler var. Üstelik onlar o konteynırlardan da sürülmek isteniyor. Kalacak yeri olmayan depremzedeler uzun süredir açlık grevinde. Ancak Egemen Bağış da dahil olmak üzere hiçbir AKP'linin gündeminde değil!
 

İşte Bağış'ın tweeti ve gerçek kuyruklar:























































Foto Kaynak:
http://www.alanyapost.com/guncel/cadir-kentte-tup-kuyrugu-h2037.html