EGEMEN BAĞIŞ'A PROTESTO

EGEMEN BAĞIŞ'A PROTESTO

Egemen Bağış Sarıyer'de protesto edildi.

Eski bakan Egemen Bağış'a büyük tepki


Sarıyer'de gece yarısı toplanan bir grup, Kuran-ı Kerim ayetleriyle dalga geçtiği iddia edilen eski bakan Egemen Bağış'ı protesto etti. Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan yeni bir ses kaydı Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Twitter'daki "Başçalan'" hesabında yayınlanan son ses kaydında Egemen Bağış'ın, Kur'an sureleriyle dalga geçtiği iddiası dinleyenleri şoke etti! Başbakan Erdoğan’a en yakın isimlerden biri ve AB Bakanı Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Kur’an ile dalga geçilmesi dikkat geçti.Şok iddialar içeren ses kaydının yayınlanmasının ardından sosyal medyada başlayan yoğun tepkiler ilerleyen saatlerde 20 dakika arayla ve aynı kelimelerle başlayan tweet açıklamaları yapan Bağış ve Demir'e karşı sabaha kadar sürdü.

İNFİAL YARATAN SES KAYDI

Metehan Demir, Egemen Bağış’ın twitter hesabında paylaştığı bir ayeti görmesi üzerine Bağış’ı telefonla arıyor. Kur’an ayetiyle dalga geçercesine ‘Güne nurla başladım, duayla başladım’ diyerek ve Bakara Suresi 152. ayeti dalga geçer gibi okuyarak konuşmasına devam eden Demir’e Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, cevap yetiştiriyor. Bu iddilar ile başlayan Cihan Haber ajansı haberi şöyle devam ediyor.

METEHAN’A AYRAN YOLLAYAYIM

‘Kim bu sabahın köründe arıyor, imana mı gelmiş dua ediyor. Metehan’a ayran yollayayım’ diyerek gülüşmelere neden olan Beyhan Bağış, ‘Milli içki ayran’ tartışmasına da gönderme yapıyor.

HER CUMA BİR AYET SALLIYORUM

‘Ve la entüm ma ağbüd’ diyerek dalga geçen Metehan Demir’e Bağış, ‘oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum’ diyor ve ekliyor:

‘Google’a gir, Kuran’da atıyorum kardeşlik, Kuran’da nankörlük Kuran’da bilmem ne diye search yap hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin”

Surelerle dalga geçmek için anlamsız sesler çıkartan Demir’e Bağış, ‘O Almanca’ya döndü Metehan’ diyerek uyarıyor.

‘ALLAH’IM EGEMEN BAĞIŞ’TAN BİR AYET İNSE DE’

‘Sabah saat 5′te çaktım bir tane’ diyen Bağış’a ise Metehan Demir, ‘Sabah uyanıp Allah’ım Egemen Bağış’tan bir ayet inse de ben de onu RT etsem deyip bekleyen 13 kişi de RT etmiş’ diyor.

METEHAN DEMİR’E: ÇARPILACAKSIN!

Bir köşe yazarının yazısı üzerine konuşan Metehan Demir, Bağış’ın eşi Beyhan Bağış ile ilgili ‘Beyhan, duadan daha fazla şeyler yapacağımızı bilir’ diyor ve ekliyor: Bakara 156

Bunun üzerine Bağış, ‘Çarpılacaksın’ diyor.

Bunun üzerine Metehan Demir daha ileri gidiyor. ‘Her kim ki Egemen Bağış’ı sevmez, Allah en kısa zamanda onun belasını verir, Bakara 159′ diyerek ekliyor.

‘BU BAKARA İYİ MAKARA’

Sözcü'nün haberine göre, Aydın Doğan’la bir toplantılarından bahseden ikiliden Metehan Demir, ‘Her kim ki Aydın Bey’in o zor gününde onun yanında olur, o Allah’tan her istediğini alır, Bakara 165′ diyerek gülmeye başlıyor.

‘Bu bakara iyi ya’ diyen Demir’e Bağış’tan kahkalar eşliğinde cevap geliyor: ‘Makara iyi’

(Sözcü)

SARIYER'DE 'SES KAYDI' PROTESTOSU

Sarıyer’de toplanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fatih İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen internetteki ses kaydında Kur'an-ı Kerim ve ayetlerle alay edilmesini, yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

İŞTE GÖRÜNTÜLER

 

'ÖNCE ADAM OL BAKANLIK SONRA'

Ellerinde Türk bayraklarıyla Egemen Bağış’ın İstinye’deki evinin önüne gelen grup, 'Önce adam ol Bakanlık sonra’, ‘Benim ayetimle makara yapma’, ‘Biz Fatiha’yı Google’dan öğrenmedik’, ‘Bunların Müslümanlığı bizim abdestimizi bozar’ pankartları açtı. Evin bulunduğu sitenin önünde sessiz protesto eylemi yapan grup, bir süre sonra açıklama yaptı.

'BU ZATIN HANGİ DİNE MENSUP OLDUĞUNU ÖĞRENMEYE GELDİK'

Grup adına konuşan MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Çolak, “İnternette yayınlanan ses kayıtlarında, Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık yapmış olan Egemen Bağış’ın yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim hakkında haddini aşan konuşmalarını milletçe dinledik. Makara yaptıkları Bakara Suresi’nin ondördüncü ayetinde Yüce Allah şöyle buyuruyor: ‘Bunlar iman etmiş olanlarla yüz yüze geldiklerinde, iman ettik derler. Kendi Şeytan’la baş başa kaldıklarında ise söyledikleri şudur; Hiç kuşkunuz olmasın biz sizinleyiz. Gerçek olan şu ki biz alay edip duran kişileriz der.’ Bu ayetten yola çıkarak bu zatın hangi dine mensup olduğunu öğrenmeye geldik gecenin bu saatinde buraya. Her yapılan şeyi montaj olarak görüyorlar. Ama konuşmalardan belli ki bunlar gerçekten kendi aralarında makara yapmışlar kendi tabirleriyle. Muhafazakar bir partide bakanlık yapmış bir insanın kendi partisinden azledilmesini bekliyoruz” dedi. Grup, açıklamanın ardından sessiz şekilde dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı