Egemen Bağış'a Elçilerden Yalanlama

Egemen Bağış'a Elçilerden Yalanlama

AB Bakanı Egemen Bağış'ın Gezi brifingine elçilerden ortak açıklama...


Bağış'a beklenmedik tavır:


AB Bakanı Egemen Bağış'ın Gezi brifingine elçilerden ortak açıklama...


AB Bakanlığı'ndaki "Gezi brifinginden" sonra ortak bir açıklama yapan elçiler; "Son gelişmeler, özellikle de polisin barışçıl gösterilere karşı takındığı tavır ve medya özgürlüğüne saygı konusundaki endişelerimizi dile getirdik" dedi.

AB Bakanlığı'ndaki "Gezi brifinginden" sonra ortak açıklamada elçiler, hem protestocular hem de güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanımı iddialarıyla ilgili hükümet ve yargının şeffaf ve hesap verilebilirliğine olan ihtiyacı vurguladı.





















Bağış 'AB elçilerine camide alkol görüntüsü izlettik' dedi. Elçilerden anında yalanlama geldi: 'Böyle bir görüntü izlemedik!'

AB büyükelçilerini, Emniyet'in hazırladığı video ile ikna etmeye çalışan Başmüzakereci Bağış,camilerde alkollü içecek tüketildiğine ilişkin görüntülerinde izlendiğini söyledi. Büyükelçiler ise 'kesinlikle camilerde içki içilirken çekilen özel görüntüler gösterilmedi. Sadece, caminin içinde ezilmiş teneke kutuları vardı' dedi.

Elçiler, AB Bakanı Egemen Bağış ile yemekte özellikle gözaltına alınan avukatları sormuş bu konudaki endişelerini dile getirmişlerdi.

Elçiler, ayrıca yazılı açıklamalarında "gösteri ve ifade özgürlüğü dahil olmak üzere temel özgürlüklere saygı gerekliliğinin altını çizdik" ifadelerini de kullandı.