EGEMEN BAĞIŞ SES KAYDININ VİDEOSU ÇIKTI

EGEMEN BAĞIŞ SES KAYDININ VİDEOSU ÇIKTI

Rüşvet iddiasının videosu da çıktı...Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın dün çıkan ses kayıtlarda 500 bin dolar aldığı iddia edilmişti.

Rüşvet iddiasının videosu da çıktı


Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın dün çıkan ses kayıtlarda 500 bin dolar aldığı iddia edilmişti. O iddiaların ardından rüşvet görüntülerinin videosu da internete düştü. İşte Cumhuriyet'te yaer alan o haber.

ÇAY İÇMEK İÇİN UĞRAMAK İSTERİM

Twitter'da Haramzadeler333 hesabından yayınlanan videolar öncesinde Rıza Sarraf'ın Egemen Bağış'ı arayarak "Sayın Bakanım, müsait bir zamanınızda size uğrayarak bir çayınızı içmek isterim"isteğinde bulunuyor. Egemen Bağış olduğu iddia edilen ses bu isteği olumlu karşılıyor ve  16:00'dan 18:00'a kadar ofiste olacağını iletiyor.

"PARAYI AYAKKABI KUTUSUNA KOYUN"

Rıza Sarraf bu görüşmeden sonra Abdullah Habbani isimli şahıs ile görüşerek 500 bin doları nasıl ve nereye getireceğini söylüyor. Bir süre sonra Rıza Sarraf aynı kişiyi arayarak motorlu kuryenin ayarlanıp ayarlanmadığını soruyor. Kayıtlarda Motorlu Kurye'nin Ebru Gündeş için bir şey getirmek için görevlendirdiğini bundan sonra arayacağını iletiyor. Rıza Sarraf da motorlu kuryenin bir an önce ayarlanmasını istiyor. Rıza Sarraf Abdullah Habbani isimli şahısa bir ayakkabı alarak parayı ayakkabı kutusunun içine koymasını söylüyor.

"EURO DEĞİL DOLAR, AMAN HA"

Daha sonra Euro mu Dolar mı dediğini hatırlayaman Sarraf, adamına telefon açıp, "Dolar ayarladın değil mi? Euro değil, aman ha" diyerek paranın dolar olarak konması isteğini tekrarlıyor.

Rıza Sarraf'ın belirlenen saatler arasında konuşulan yerde olduğu da kamerayla kaydediliyor. Kayıtlarda Rıza Sarrf'ın koruması olduğu iddia edilen kişi moto kuryenin sırtındaki para dolu kutuyu alarak Rıza Sarraf'a teslim ediyor ve Rıza Sarraf da AB Bakanlığı kapısından içeriye giriyor. Bir süre sonra Bakanlık bürosundan çıkan Sarraf koruması ve şoförü ile birlikte olay yerinden uzaklaşıyor.

METEHAN DEMİR İLE KURAN AYETLERİ SES KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Kaynağı