Egemen Bağış hakkında Şok İddia !

Egemen Bağış hakkında Şok İddia !

AB bakanı "gizli işsiz" olduğu için AP raporunu okumamış

EGEMEN BAĞIŞ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYLIĞINA ÇALIŞIYOR

CHP Genel başkan Yardımcısı Umut Oran, şok bir iddia ortaya atarak AB Bakanı ve Baş Müzakereci sıfatı taşıyan Egemen Bağış'ın bakanlık görevini bıraktığını, tüm gücü İle yaklaşmakta olan yerel seçimler için çalıştığını söyledi. Oran Yaptığı yazılı açıklamasında Egemen bağış'a bir öğüt de verdi."Kadir Abi'nin olduğu yerde boş hayallere kapıla eldeki koltuktan da olma" diyerek, AKP'nin İstanbul Büyükşehir başkan adaylığına yeniden Kadir Topbaş'ın getireleceği mesajını da verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran açıklamasında, gündemde pek konuşulmayan AB'nin son Türkiye raporunda ki gelişmeleride mercek altına aldı. Söz konusu son raporunda AB'nin AKP iktidarına demokratikleşme konusunda koca bir sıfır verdiğinin altını çizen Oran, Egemen Bağış'a, "Havadan sudan konuşmalar yapacağına Baçmüzakereciliği hayata geçirmesini bekliyoruz" göndermesi yaptı.

ORAN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Umut Oran: AB bakanı gizli işsiz olduğu için AP raporunu okumamış


CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AP’nin son raporundaki eleştirilere dikkat çekerek AB Bakanı Egemen Bağış’ın artık boş ileri bırakarak asıl işini yapması çağrısında bulundu. Oran, “Sayın AB Bakanı bu aralar gizli işsiz olduğu, İstanbul’da da adeta bir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı çalışması yürütmekte olduğu için fark etmemiş olabilir ama raporda öyle ifadeler var ki otoriter, anti demokratik bir iktidarın bile yüzü kızarır. Ama Sayın Bakan İstanbul adayı olma hayaliyle AB’yi falan unuttuğu için sanırım AP raporunu okumadan danışmanlarının eline verdiği notlardan havadan sudan konuşmalar yapıyor. Kendisine gerçekçi olmasını, Kadir abisinin olduğu  yerde boş hayaller peşinde koşmaması gerektiğini, elindeki koltuktan da olmak istemiyorsa artık bizahmet şu AB işlerine geri dönüp, boş değil başmüzakereciliği hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi.
 
Raporda karne koca bir sıfır
 
TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanvekili de olan İstanbul Milletvekili Umut Oran yazılı açıklama yaparak, “Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen rapor hükümetin bir kere daha demokratikleşme alanında karnesine koca bir sıfır aldığını gösteriyor. AKP hükümetinin bu zamana kadar yaptığı anti demokratik uygulamalar ve icraatlar raporda  yer alıyor” dedi.
 
Başbakana cevap burada
 
Avrupa Parlamentosu raporunda “Anayasa komisyonuna baskı uygulamayın, AB kriterlerine uygun ve katılımcı bir şekilde bu işi götürün” denildiğini belirten Oran, “Başbakan’ın dayatmasına karşı en açık cevap burada. Avrupa Parlamentosu diyor ki ‘Yeni Anayasa’da kuvvetler ayrılığını koruyun, din ve devlet işleri arasındaki ilişkiyi AB normlarına uygun olarak mutlaka tanımlayın, temel hak ve özgürlükleri koruyan, denge ve fren mekanizmalarına sahip bir anayasa hazırlayın’. Burada “kuvvetler ayrılığı ayağımıza bağ oluyor” diyen Başbakan’a da adeta bir cevap var” dedi.
 
CHP’nin 16 maddelik paket de var orada
 
CHP’nin gündeme getirdiği 16 maddelik özgürlük ve demokratikleşme listesinde yer alan yargı reformu,  Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun insan haklarını kısıtlayan maddelerinin değiştirilmesi, özel yetkili mahkemelerdeki uygulamaların düzeltilmesi, bağımsız, tarafsız, AB normlarına uygun yargılama, yüzde 10 seçim barajının aşağı indirilmesi konusunun da yer aldığın vurgulayan CHP’li Oran’ın açıklaması şöyle:
 
Raporda ayrıca Ergenekon ve Balyoz davaları ile özel yetkili mahkemelerde görülen tüm davalarda yaşanan sorunlar da yer alıyor. Bağımsız, tarafsız, düzgün bir yargılama beklentisi belirtiliyor. Avrupa Parlamentosunun da bu davaları izlemekte olduğu ve izleyeceğinin altı çiziliyor.
 
Rapor AB Bakanının bu zamana kadar temcit pilavı gibi tekrarladığı “Türkiye’de gazetecilik faaliyeti yüzünden kimse tutuklu değil” iddiasına da tokat gibi cevap veriyor. Sadece gazetecilerin değil, politik aktivistlerin, siyasetçilerin, milletvekillerinin, gazetecilerin fikirlerini açıklamasının terör faaliyeti olarak kabul edilemeyeceğini de söylüyor.
 
AB bakanı gizli işsiz olduğu için
 
Sayın AB Bakanı bu aralar gizli işsiz olduğu, İstanbul’da da adeta bir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı çalışması yürütmekte olduğu için fark etmemiş olabilir ama raporda öyle ifadeler var ki otoriter, anti demokratik bir iktidarın bile yüzü kızarır.
 
Kadir abisi varken boş hayallere kapılmasın
 
Ama Sayın Bakan İstanbul adayı olma hayaliyle AB’yi falan unuttuğu için sanırım AP raporunu okumadan danışmanlarının eline verdiği notlardan havadan sudan konuşmalar yapıyor. Kendisine gerçekçi olmasını, Kadir abisinin olduğu  yerde boş hayaller peşinde koşmaması gerektiğini, elindeki koltuktan da olmak istemiyorsa artık bizahmet şu AB işlerine geri dönüp, boş değil başmüzakereciliği hayata geçirmesini bekliyoruz.
 
CHP’deki kadın sayısı AKP’den fazla
 
Sayın Bağış işi olmadığı için her gün kime ne diyeyim derdine düştüğünden önceki gün de CHP’deki kadın yöneticilerimize laf yetiştirmiş. Konuşmadan önce araştırma yapmasını salık veriyorum çünkü CHP’deki kadın milletvekili ve yönetici oranı AKP’ninkinden fazladır, dönsün kendi partisine baksın. CHP ile uğraşacağına yurdun dört bir tarafından vatandaştan yükselen çığlıklara kulak versin.
 
Şimdi açıkça söylüyorum, artık bu hükümetin attığı yalanlara, mazeretlere bu dünyada inanan kimse kalmadı. Bütün uluslararası raporlarda bu durum gözüküyor. Ya bu zamana kadar anlattıkları palavraları bıraksınlar biraz görevlerini yapsınlar, ya da görevlerini bıraksınlar, palavralarını da nerede anlatacaklarsa orada anlatsınlar.
 
 
--