EFSANE GİTARCI HAYATINI KAYBETTİ

EFSANE GİTARCI HAYATINI KAYBETTİ

FLAMENKO'nun efsane ismi, dünyaca ünlü İspanyol sanatçı Paco de Lucia, Meksika'da tatildeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 66 y...

FLAMENKO'nun efsane ismi, dünyaca ünlü İspanyol sanatçı Paco de Lucia, Meksika'da tatildeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 66 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü gitarist Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde konserler vermişti.

'Fantasia Flamenca' albümüyle 1969 yılında kendi tarzını ortaya koyan İspanyol sanatçı, 1973 yılında kendisini dünyaca ünlü hale getiren ilk önemli şarkısı 'Entre dos Aguas'ı çıkarttı. Caz saksafon ustası Pedro Iturralde ile yakaladığı caz açılımların ardından piyanist Chick Corea ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda da flamenkoda yepyeni bir sayfa açan Paco de Lucia; John Mc Laughlin, Larry Coryell ve Al Di Meola gibi caz dünyasının ünlü isimleriyle birlikte konserler gerçekleştirdi. Paco de Lucia, gitarın teknik ve müzikal sınırlarını zorlayan Flamenko anlayışıyla yeni nesil sanatçıların duayeni kabul ediliyordu.

Ünlü sanatçı, uluslararası yoğun konserleri nedeni ile dostlarına vasiyetinde, "Dünyanın neresinde ölürsem öleyim beni mutlaka Endülüs topraklarına gömün" dediği ifade edildi.

İspanya'nın Cadiz kentine bağlı Algaciras doğumlu olan Paco de Lucia'nın na'şının bu hafta içinde Meksika'dan İspanya'ya getirilmesi bekleniyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı