Efsane FENERBAHCE'li SELCUK YULA'yı Kaybettik...

Efsane FENERBAHCE'li SELCUK YULA'yı Kaybettik...

SELCUK YULA HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU...

FENERBAHÇE Camiasının sevilen ismi, Efsane Futbolcusu, Spor Yorumcusu ve Taraftarının - Yönetiminin, Muhalefetin , Tüm Grupların sevgisini kazanmış SELÇUK YULA bugün evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu Kalp krizinden vefat ett.

8 Kasım 1959 yılında Ankara'da dünyaya gelen Selcuk YULA, Futbolculuk hayatına Şekerspor 'da başladı. 1979'da transfer olduğu  Fenerbahçe 'de iki sezon üst üste gol krallığı (1981-82, 16 gol - 1982-83, 19 gol) yaşadı.

Fenerbahçe 'nin ardından F. Almanya Bundesliga takımlarından Blau Weiss Berlin takımına transfer oldu. Burada bir sezon oynadı. Daha sonra  Galatasaray 'a transfer oldu. Galatasaray 'da 1 sezon oynadıktan sonra futbol hayatına son verdi.

14 kez oynadığı Millî Takım 'da 3 kez kaptanlık görevini üstlendi. Jübilesini, aktif sporculuk yaşamına ara verdikten bir süre sonra Erzurumspor ile yapılan özel bir maçta Fenerbahçe forması ile yaptı. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Yula, Fotomaç Gazetesi ile Fenerbahçe TV 'de spor yorumculuğu yapmaktaydı. 



Selcuk YULA, Bordeaux - Fenerbahçe maçında rahmetli Paşa Hüseyin ile birlikte yaptıkları muhteşem Show ile unutulmazlar arasına aldı.

Fenerbahçe'nin o yıllarda yaşadığı mali kriz ve Teknik Direktör Yılmaz Yücetürk'ün istegi üzerine BUNDESLİGA 'ya satılması taraftarı çok kızdırmış, Başkan Tahsin KAYA 'ya tribunlerde para atılması da dahil protestolara sahne olmuştu. Hatta taraftarlar Dereağzına SATMAYIN diye yürüyüş yapmışlardı.

Fenerbahce TV ve medyada özellikle 3 Temmuz sürecinde taraftarı motive eden ve iyimser mesajlarla büyük güç veren Selcuk YULA, yazarımız HANOGLU Hakan'a da Galatasaray'ın SPK Yolsuzluğu mücadelesinde kendisine verdiği sürekli destekle tanınıyor. 

Merhuma Tanrıdan rahmet, ailesine ve FENERBAHÇE camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz