EFKAN ALA'NIN MESAJI TWITTER'İ BÖYLE SALLADI

EFKAN ALA'NIN MESAJI TWITTER'İ BÖYLE SALLADI

Twitter yıkıldı. Mesajın hemen arıdından Ala'ya yüzlerce soru yönlendirildi. Ekşi sözlük yazarları ise Efkan Ala'nın Tweetini fena "ti" ye aldılar.

 

 

İçişleri Bakanı Efkan Ala Twitter hesabından öyle bir mesaj gönderdi ki, Twitter yıkıldı. Mesajın hemen arıdından Ala'ya yüzlerce soru yönlendirildi. Ekşi sözlük yazarları ise Efkan Ala'nın Tweetini fena "ti" ye aldılar.

Diken'de Ala'nın tweetini hicveden bir haber yaptı. Haberde yapılan yorumlardan biri öne çıkartılarak. "Efkan Ala kesinlikle @fuatavni" değil espirisi yapıldı işte diken'in güldüren haberi.

Âlâ’nın 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardınan AKP’yle ‘ters düşen‘ Fethullah Gülen Cemaati’ni eleştirdiği ‘sanılan‘ tweet, ‘140 karakter sorunu‘ yaşayınca Ekşi Sözlük’te ’27 aralık 2014 efkan ala’dan esrarengiz tweet’ başlığına konu oldu.

3-065.jpg

Kullanıcılar, Âlâ’nın ‘anlayamadığı şey’i, kendilerinin de ‘anlayamadığını’ söylerken, her kullanıcı Âlâ’nın ne söylemek istediğini de kendine göre yorumladı. Bazı kullanıcılar Gülen Cemaati’nin ‘para toplaması’na atıfta bulunduğunu yazarken, bazıları da AKP hükümetine yolsuzluk iddiaları üzerinden ‘dokundurduğu’nu öne sürdü.

3yg3.jpg

Birçok kullanıcı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkçe’yle felsefe yapılamadığı’na dair sözlerini Âlâ’nın attığı anlaşılmaz tweetle ‘kanıtladığı’ gibi ironik yorumlar yaparken, konuya farklı açılardan bakanlar da oldu. Bir kullanıcı, “fuat avni’nin kim olduğu konusunda ihtimalleri bir kişi daha azaltan tweet. kendisi kesinlikle fuat avni değil” diye yazdı.

 

 

5-024.jpg

6-016.jpg

4-040.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı