EFKAN ALA'DAN İLGİNÇ FUAT AVNİ AÇIKLAMASI

EFKAN ALA'DAN İLGİNÇ FUAT AVNİ AÇIKLAMASI

Çok ani gelen istifası sonrası kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, bazı çevrelerce Fuat Avni olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Başarısız darbe girişimi ardından en son 20 Temmuz'da Twitter hesabından mesaj atan daha sonra derin bir sessizliğe gömüldüğü için tüm ekibin yakalandığı ileri sürülen Fuat Avni TBMM araştırma komisyonunda tekrar gündeme geldi.

FUAT AVNİ OLDUĞU İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ İFADE VERDİ

Çok ani gelen istifası tüm kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanan Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala bazı çevrelerce Fuat Avni olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

"ÖYLE BİR KİŞİ YOK" DEDİ

TBMM 15 Temmuz darbe girişimi hakkında kurulan Araştırma Komisyonu’na bilgi veren eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Fuat Avni’nin bir kişi olmadığını vurgulayarak, “Onların bir kısmı içeride, bir kısmı da yakalanacak. Cihazları koyanlar tespit edildi hepsi içeride, ikisi de yurt dışında kaçmıştı. Bulgaristan’a kaçmışlardı, girişimlerde bulunarak oradan alındı. Tespit edilenler alınıyor, daha tespit edilecek” dedi. Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Fuat Avni ile ilgili sorusunu yanıtlayan eski İçişleri Bakanı Ala, şunları söyledi:

TESPİT EDİLENLER ALINDI

“Fuat Avni sosyal medyada olan, kaç kez soruşturma açıldı gönderildi, tespit edilenler alındı edilmeyenler yurtıdışında belki başkaları da vardır tespit edilemeyenler, bu çok yönlü biliyorsunuz başka ülkelerden de yapılabiliyor; ancak zorlayarak bu kadar işletebiliyoruz.

Fuat Avni basit bir sorudur, basit bir cevabı vardır. Bu bir kişi değil, bu kadar devlet bilgisini bir kişi vermiyor. İmamlarıyla alınıyor onların da bir kısmı içeride, bir kısmı da yakalanacak.

Cihazları koyanlar tespit edildi hepsi içeride, ikisi de yurt dışında kaçmıştı. Girişimlerde bulunarak, Bulgaristan’a kaçmışlardı oradan bunlar alındı. Avrupa’da dolaşıyorlardı. Tespit edilenler alınıyor, daha tespit edilecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı