EFKAN ALA NEDEN İSTİFA ETTİ

EFKAN ALA NEDEN İSTİFA ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını söyledi. Ala'nın yerine Süleyman Soylu'nun atandığını belirtti.

Efkan Ala'nın istifasının beklenmediğini belirten Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bu istifayı değerlendirdi. Ala'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmediğini ancak Süleyman Soylu ve Mehmet Müezzinoğlu ile bu görüşme olduğu bilgisi olduğunu belirten Fırat, istifanın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olduğunu söyledi. FETÖ'nün polisteki yapılanmasına dikkat çeken Fırat, Süleyman Soylu'nun ise darbe kalkışmasının gerçekleştiği gece gösterdiği gayretlerin bu göreve atanmasında etkili olduğunu dile getirdi. Hande Fırat, Efkan Ala'nın MİT'te görevlendirilip görevlendirilmeyeceğine ilişkin ise şu anda net bir bilgi olmadığını söyledi.

Cnnturk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat: 19.00'da Başbakan Binali Yıldırım ile sürpriz bir görüşme gerçekletirdi.

Görüşme sonrası, basın açıklaması yapan Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifası ile boşalan bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır. İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Efkan Ala bakanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve atanan bakanlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı