Efes, Kendini de Bizi de Bitiriyor

Efes, Kendini de Bizi de Bitiriyor

Bu gidişle bir basketbol markası olan Efes eriyip yokolacak...

Rüştü Kalaç

EFES KENDİNİ DE BİZİ DE BİTİRİYOR


Anadolu Efes uyumaya devam ediyor ve uyandığında bir anda kendisini ‘annesinin ligi’nde bulabilir.

Önceki maça ait yazdığımız yorumda (https://www.haberartiturk.com/spor/basketbol-emir-almiyor-h8073.html) tek dişi kalmış Kaunas diye nitelendirdiğimiz takım o tek dişiyle Efes'i ısırmayı başardı. Bunu kendileri başarmadı da sanki Efes onlara bir yeni yıl hediyesi verdi. Umarım kifayetsiz Zalgiris haftaya Brose Baskets'i yener de Efes'ten mucize bir Real Madrid galibiyeti beklentisi içinde olmayız.

Zalgiris karşısında ilk iki periyodta rakibin kötü oyununa rağmen Efes'in maçı domine edecek takati olmadığını bir kez daha gördük. Biz gördük görmesine de anlaşılan Koç ‘Oktay Mahmuti’ görememiş. Çünkü o hala maçı son toplarda kaybettiğini düşünen açıklamalar yapıyor. Oysa daha ilk devrede 12 de 5 serbest atış yapan bir takımın rakibine "sert oynayabilirsin bende hayat yok" mesajı verdiği gün gibi aşikardır. Küçükler liginde bile bu kadar kötü faul atan takım zor bulunur. Maç sonunu %50 faul başarısıyla(!) tamamladılar. Kendileri kadar kötü faul atan rakiplerinin %58’lik oranını bile yakalasalar maçı kazanabilirlerdi.

Ama hem rakipten az iki sayılık, hem onun kadar kötü üçlük atıp hem de ondan daha az ribaunt alınca maç kazanılamıyor.

Gelelim Zoran Planinic meselesine. Anadolu Holding’in büyük hissedarı olsa herhalde kendisine bu kadar sabır gösterilmez. Yönetimi sabrından dolayı tebrik etmek gerekir. Üst üste top kayıplarıyla başladığı maçta, maçın kritik sonunda hala sahada görev başındaydı. Üstelik dörtte sıfır üçlük yüzdesiyle...

Neyse ki rakipte Arturas Milaknis yedide sıfır atarak gelecek sezon transferi için Efes'e göz kırptı. 
Şaka bir yana Efes'in Top 16'ya kalma şansı iyice zora girdi. Ancak bu haliyle kalsa ne olur diye düşünüyor insan. Beceriksizce kaybedilmiş Brose Baskets maçlarını veya tarihi farkla kaybedilen Real Madrid karşılaşmasını düşününce bu takımın sıkı bir silkelenmeye ihtiyacı olduğu açık.
 
Yoksa bir basketbol markası olan Efes eriyip gidecek.


Kaynak:Haber Kaynağı