Rüştü Kalaç

Rüştü Kalaç

Efes Israrla Kaybediyor

ANADOLU EFES İSTİKRARLI BİÇİMDE KAYBEDİYOR

Son 16'ya averaj piyangosuyla kalan temsilcimiz Efes, Barcelona karşısında da geleneği bozmadı ve maçı farklı biçimde kaybetti. Deplasmanda oynanan bir Barcelona maçı hedef maç olmayabilir. Ancak koç değişimini yeni gerçekleştirmiş bir takımın hiç değilse dirençli bir oyun sergilemesi beklenir. Oysa Efes sıcakta kalmış tereyağı gibiydi.

İlk periyodda dramatik fark oluşmasını oyuna sonradan giren 37'lik Kerem Gönlüm engelledi. Üst üste yaptığı smaçlar ve yaklaşık 3 dakikada yaptığı 8 sayı maçın bu periyodda kopmasını engelledi diyebiliriz. Ancak neredeyse hiç ribaund alamayan takım Barcelona 7/11 saha içi isabeti bulunca savunmada yok hükmünde gibiydi. İşin ilginci savunmayı Doğuş Balbay dışında önemseyen yokmuş gibi bir havası var Efes'in . Hani aslında basketbolda savunma normalde yapılamazmış da, Doğuş hobisi olduğu için kendisi yapıyormuş gibi.

Ama dananın kuyruğu ikinci çeyrekte koptu. Dorsey'i oyuna alarak savunmasını sertleştiren Barcelona Efes'i dakikalar boyunca 18 sayıya çaktı. Fark da açıldıkta açıldı. İkinci bir İspanya felâketine ramak kalmıştı. Neyse ki Barcelona sıkıldı ve oyundan düştü. Üçüncü periyodu kontrolüne alan Efes farkı biraz kapatarak hezimet standardından çıkardı diyelim. Son periyodu makul bir farkla Barcelona lehine biten maç açık bir farkla sonuçlandı.
Sonuç olarak şunları belirtmek gerekir:
  • Efes mental olarak bu turnuvada ilerlemeyi bir hedef olarak seçmemiş. Olduğu kadar oynuyor.
  • Planinic galiba Anadolu Holding'in çoğunluk hisselerini almış. Başka türlü hiç kimse evladına bile bu kadar tahammül etmez. Attığı airball' lardan vazgeçtim, anlamsız penetrasyonları da bir kenara koyuyorum. O ne topla oynama arzusudur arkadaş? Her hücumun 12-13 saniyesi Planinic' in driplingiyle geçiyor. Sonra gelsin kontrolsüz acele atışlar. Bir takım, guardı kadar oynar dedikleri tam da bu işte.
  • Semih Erden tam bir hayal kırıklığı. Son periyodda maç artık kaybedilmişken kendi istatistiklerini düzeltecek tarzdaki hareketlenme kimseyi yanıltmasın. Semih kendine çeki düzen vermeyecekse bu takımdan bir an önce gönderilmeli.
  • Doğuş ve Cedi Osman bu maçta iyi süre buldular. Bu devam etmeli ve bu gençler üstün gayretlerini tecrübeyle süslemeli. Etkisiz yabancılara tahammül etmekten iyidir.
  • Amerikalılar olmadan Euroleague başarısı zor. Bu maçta hiç oynamayan Amerikalılar'ın oynamama sebebi çözülmeli veya yerlerine daha iyileri bulunmalı. İnatlaşmanın alemi yok.
  • Bu takıma ezici özellikte bir 5 numara lazım . Semih hafif kalıyor. Bu pozisyon tüm başarısına rağmen 37 yaşındaki Kerem'le de, deneyimsiz Deniz'le de götürülemez.


Velhasılı kelam Efes az sayıdaki artısını bozmadan eksilerini düzeltmeli ve bu ezik takım görüntüsünden bir an evvel kurtulmalı.

Sağlıkla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar