Editörümüz Ferit Avcı'nın Acı Günü

KURUCU EDİTÖRÜMÜZ FERİT AVCININ ACI GÜNÜ
 
Haber Artı'nın 2005 te yayına başlayan basılı gazetesinden bu güne kurucu editörü ve mizah yöneticisi olan Çizer Ferit Avcı arkadaşımız, dostumuz, bugün 108 yaşında olan babası Maden Mühendisi Faik AVCI'yı kaybetti. Sevgili Ferit Avcı ve ailesinin acılarını paylaşıyor ve baş sağlığı diliyoruz.

Faik AVCI'yı 3 Kasım 2013 Pazar günü, hayatını kaybettiği Ankara'dan uğurluyoruz. Cenazesi Pazar Günü Ankara Maltepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınıcak cenaze namazından sonra Cebeci Asri Mezarlığında defnedilecektir. 
 
Sevgili dostumuz Ferit Avcı'nın babasının kaybı üzerine uzun yıllar birlikte çalıştığı Çizer Cihan Demirci, bir açıklama yayınladı. Merhum Faik Çınar ile son ziyaret fotoğraflarınıda açıklaması ile birlikte yayınlayan Cihan Demirci arkadaşımızın, duygu dolu cümlelerini naklediyoruz.


Ferit Avcı Ayfer Avcı ve Faik Avcı 

 
CİHAN DEMİRCİ'NİN AÇIKLAMASI
 
GERÇEK BİR KOCA ÇINARI; 1905 DOĞUMLU SEVGİLİ FAİK AVCI AMCAYI BUGÜN 108 YAŞINDA YİTİRDİK... 
 
Çok sevgili arkadaşım, kardeşim Ferit Avcı'nın müthiş bir hayat hikayesine sahip, 1905 doğumlu babası, Türkiye'nin ilk maden mühendislerinden olan sevgili Faik Avcı amcamızı bugün 108 yaşında yitirdik... Onu 2010 ve 2011 yılında, yaşadığı Ankara'da iki kez ziyaret etmiş ve çok sevmiştim. 2010 yılında 105 yaşındayken onunla unutulmaz keyifte müthiş muhabbetler yaptım evinde, Atatürk öldüğünde 33 yaşında olan bir koca çınar tıpkı oğlu Ferit Avcı gibi hayat dolu bir insandı, iyi ki onu ziyaret edip, tanımışım, yıllarca onun yaşını sorup durduk Ferit'e, o yaş aldıkça biz moral bulduk, o bizim moral kaynağımızdı, Galatasaray'la yaşıtttı ve hep yaşayacak sanıyorduk ama bugün sevgili Ayfer ve Ferit'ten ölüm haberini aldım... Çocukluğu müthiş zorluklarla geçmiş bu Hayat dolu Artvin insanı, neşeli, müthiş bir ömrün, hatta Türkiye ortalamasında birden fazla ömrün sahibi sevgili FAİK AMCAMIN RUHU ŞAD OLSUN... (Cihan Demirci) 

CİHAN DEMİRCİ'NİN ALBÜMÜNDEN FAİK AMCA


Baba ve Oğul Avcılar (Faik ve Ferit Avcı)


6 Ekim 2011...ANKARA SON ZİYARET
Cihan Demirci, Faik Avcı, Ferit Avcı ve Semih Poroy...





 

Önceki ve Sonraki Yazılar