"Edepsizsin Melih Gökçek"

"Edepsizsin Melih Gökçek"

Melih Gökçek’e Twitter’dan “#EdepsizsinMelihGokcek” yazarak tweet attığı için gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi İrem A. beraat etti

 Melih Gökçek’e Twitter’dan “#EdepsizsinMelihGokcek” başlığı ile tweet atan ve  gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi İrem A. beraat etti.

Ankara 3. Çocuk Mahkemesi’nde dün görülen davaya İrem A., okulu sebebiyle katılamazken avukatı Muzaffer Demir duruşmadaydı. Mahkeme, iddia ve savunmanın ardından Aksoy’un beraatine karar verdi.

Hürriyet’e açıklama yapan İrem A., “Düşünce özgürlüğümü kullanarak attığım tweetlerdi. Sonucu istemediğim şekilde oldu. Bu süreçte ben de ailem de yıprandı, en büyük destekçilerim annem ve dayımdır. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nesiller düşüncelerini korkmadan söyleyebilmeli. Bugün mahkemem beraatla sonuçlandı. Mevlana’nın dediği gibi ‘Sen doğru ol da varsın sanan eğri sansın.’ Ben doğru olduğumu biliyordum, hak yerini buldu” dedi.

17 yaşındaki lise öğrencisi İrem Aksoy'u attığı tweet yüzünden şikayet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Aksoy'u kendince 'teşhir' de etmişti.

Aksoy'un okulda dersdeyken gözaltına alınması, odasına varıncaya dek aranması tepki çekmişti. Gökçek ise suç duyurusunda bulunduğu 17 yaşındaki lise öğrencisini bir de twitter profilinden paylaştığı fotoğraflarla 'teşhir' etmşti.

Gökçek @06melihgokcek hesabından "ŞİMDİ MASUM OLARAK TAKTİM EDİLEN 17 YAŞINDAKİ İREM AKSOY'U TWİTTERDAKİ KENDİ YAYINLADIĞI FOTOĞRAFLARDAN TANIYALIM" yazarak rakı bardağının bulunduğu bir masada arkadaşıyla çekilmiş fotoğrafını yayımlamıştı.  

Kaynak:Haber Kaynağı