ECONOMİST'TEN ERDOĞAN'A AMBERİN ZAMAN YANITI

ECONOMİST'TEN ERDOĞAN'A AMBERİN ZAMAN YANITI

Türkiye'de medyanın artık "kısmen özgür" statüsünde sayılamayacağını ve "özgür olmadığını" belirtmişti

Economist'ten Erdoğan'a çok sert bir yanıt geldi

Economist dergisi internet sitesinde de, Başbakan Erdoğan'ın derginin Türkiye muhabiri Amberin Zaman'a yönelik eleştirilerine yanıt verdi ve çok ağır ifadeler kullandı.

Erdoğan Malatya'daki mitinginde tüm muhalif gazetecilere kullandığı bir uslupla Amberin Zaman için de "edepsiz kadın" ifadesini kullanmıştı.
Economist ise Amberin Zaman'ın arkasında olduklarını,15 yıldır Türkiye'de görev yaptığını, çok saygı duyulan bir gazeteci olduğunu, Zaman'ın ve onun haberlerinin arkasında olduğunu yazarak Erdoğan'a rest çekmiş oldu.

DEMOKRASİDE GAZETİCİLER TEHDİT EDİLEMEZLER

"Demokraside gazetecilerin tehdit edilmesine yer yoktur. Türkiye ise Sayın Erdoğan'ın yönetiminde bağımsız gazetecilik için giderek daha da zor bir yere dönüştü. Medyayı gözlemleyen New York merkezli sivil toplum kuruluşu Freedom House da geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin statüsünü düşürmüştü. Freedom House Türkiye'de medyanın artık "kısmen özgür" statüsünde sayılamayacağını ve "özgür olmadığını" belirtmişti."

ENFLASYON YÜKSELİYOR BÜYÜME DÜŞTÜ

AK Parti şimdilik Meclis'te, Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini artıracak anayasa değişiklikleri için ihtiyaç duyduğu üçte ikilik çoğunluktan yoksun. Daha da kritik olansa ekonominin bocalıyor. Enflasyon yükseliyor, büyüme oranı yaklaşık yüzde 4'e düşmüş durumda. Türkiye'nin en büyük ikinci pazarı Irak ve Suriye'yi içine çeken şiddet yüzünden ihracat da azalıyor.

KUKLA BAŞBAKAN İLE SEÇİME GİTMEYİ DÜŞÜNÜYOR

"Sayın Erdoğan, bunların etkileri hissedilmeden, AK Parti'den göreve getirmeyi umduğu kukla Başbakan üzerinden erken seçime gitmeyi düşünebilir. Ancak AK Parti rüyalarını gerçekleştirmeye yetecek sayıda milletvekili çıkaramayabilir. Erdoğan bu durumda daha fazla siyasi taviz karşılığı desteklerini almak için Kürtlere dönecektir. Eğer bu destek gelmezse, Erdoğan'ın gücü sonunda azalabilir ve bu yeni bir lidere yol açabilir.
"Birçok kişi bunun Türkiye için en iyi sonuç olacağını düşünüyor."

Kaynak:Haber Kaynağı