Economist Dergisinde Başbakan Erdoğan Karikatürü

Economist Dergisinde Başbakan Erdoğan Karikatürü

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden Economist, yaptığı gündem analizini Başbakan Erdoğan karikatürüyle okurlarına sundu.

Ünlü İngiliz dergisi Economist, Türkiye'deki güncel konular üzerine ilginç bir değerlendirmeye imza attı. Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına gönderme de bulunan dergi, "Erdoğan seçimlerden önce gider mi?" sorusuna yanıt aradı.

Haberi ilginç bir Erdoğan karikatürüyla veren Economist dergisine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'la yaptığı konuşmalara ait olduğu iddia edilen telefon kayıtlarından sonra siyasi geleceğini kurtarma mücadelesi veriyor.

"KAYITLAR İNSANLARIN AKLINA ŞÜPHE SALDI"

Erdoğan'ın bu kayıtları "alçakça, hayâsızca bir montaj" olarak nitelediğini ve arkasında Fethullah Gülen'in olduğunu ima ettiğini hatırlatan dergi şöyle diyor: "Amaçları Erdoğan'ı indirmek, bazıları belki de 30 Mart'taki yerel seçimlerden önce diyor. Peki, bunu başarabilirler mi? Ülkeye hâkim olan belirsizlik ortamında, ihtiyatlı olma alışkanlığı olan Batılı diplomatlar bile 'Her şey mümkün' diyor. Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasının bir dış komplo olduğu ve bunun da Fethullah Gülen eliyle hayata geçirildiği iddiası sadık destekçi kitlesini tatmin etmiş olabilir. Ama bomba gibi düşen telefon kayıtları insanların aklına şüphe saldı.

"2 MİLYON KİŞİ İZLEDİ"

Bu kayıtları Youtube'da 2 milyon kişi izledi. Bir kadın vapurda diğer yolculara dinletti. Binlerce kişi hükümetin istifası talebiyle sokaklara döküldü. Yeni gösteriler bekleniyor ve Gezi Parkı oylarındaki gibi şiddet ortamına dönüleceği kaygısı var. Kürtler de huzursuz ve protestolar yapma tehdidinde bulunuyorlar. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK ile ateşkesin bozulabileceğini söyledi. Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay 'Erdoğan köşeye sıkışmış durumda. Hapse girmemek için her şeyi yapabilir' diyor."

 

 

haberler.com