EBRU GÜNDEŞ'E MAHKEMEDEN ŞOK KARAR

EBRU GÜNDEŞ'E MAHKEMEDEN ŞOK KARAR

ABD'de tutuklu olarak yargılanan kocası Rıza Sarraf ile birlikte yargılanan Ebru Gündeş'e mahkemeden kötü haber geldi.

Beykoz Kanlıca’daki yalılarında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla iş adamı Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş ve bu işleri yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir’in 3’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Ebru Gündeş hakkında zorla getirme kararı verildi. Sözcü'nün haberine göre ayrıntılar şöyle.

KÖŞK 5 MART 2015’TE ŞİKAYET EDİLMİŞTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dosyanın içeriğine göre, Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Holding’e ait görünen ve korunması gereken kültür varlığı olarak Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescil edilen köşk ve bahçedeki iki müştemilatın yıkıldığı haberimizi ihbar kabul eden Boğaziçi İmar Müdürlüğü, arazide inceleme yaptı.

174 pafta, 958 ada ve 1 parselde bulunan köşk ve arazisinde onaylı projesine ve Boğaziçi Kanunu’na aykırı olarak inşaat yapıldığını tespit eden Boğaziçi İmar Müdürlüğü, yapı tatil tutanağı tutup inşaatı 13 Şubat 2015 tarihinde mühürledi.

5 Mart 2015’te Boğaziçi İmar Müdürü Cem Eriş’in imzasıyla kaçak inşaatla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Verilen dilekçede “Boğaziçi Kanunu’nun 13. maddesine göre yıkımla ilgili işlemleri sürdürülmektedir” denildi. Ancak aradan 1 yıl geçmesine rağmen, İmar Müdürlüğü Zarrab’ın kaçak köşk inşaatıyla ilgili hiçbir yıkım işlemi gerçekleştirmedi.

KANUN HEMEN YIKILMALI DİYOR

2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu’nun 13. maddesinde yapının, inşaat ruhsatı ile eklerine ve imar mevzuatına aykırı bölümlerinin hemen yıkılması gerektiği belirtiliyor.

Kanunda, yıkım emrinin 15 gün içinde mal sahiplerine tebligatla bildirileceği ifade ediliyor. Eğer, tebligatın tamamlanmasından itibaren 15 gün içinde yapı, mal sahibi tarafından yıkılmaz ise yıkım işleminin Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nce yerine getirileceği ve yıkım masraflarının yüzde 20 fazlasının mal sahibinden tahsil edileceği yasada yazıyor.