E-BİLET UYGULAMASINI PROTESTO ETTİLER

E-BİLET UYGULAMASINI PROTESTO ETTİLER

SAMSUNSPOR taraftar grupları, statlarda uygulamaya başlanacak e-bilet uygulamasını protesto etti. Gruplar adına basın açıklamasını okuyan Şirinler Tar...

SAMSUNSPOR taraftar grupları, statlarda uygulamaya başlanacak e-bilet uygulamasını protesto etti. Gruplar adına basın açıklamasını okuyan Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Soykan, "Taraftarın fişlenmesine yönelik bu uygulamaya muhatap olmak hepimizi rahatsız etmektedir" dedi.

6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun çerçevesinde statlarda uygulanmaya başlayan e-bilet uygulamasına Samsunspor taraftar gruplarından tepki geldi. Uygulamayı protesto eden Şirinler ve Söğütlü Bahçeli Çılgınlar Taraftar Grupları, Samsunspor Store önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Soykan, "E-bilet uygulamasının tribünleri ve tribüncülüğü bitirmeye yönelik olduğunu düşünüyor ve bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Futbol hepimizin bildiği gibi tribünlerle güzeldir. Bu husus seyirci potansiyeli olmayan takımların müsabakalarında ve seyircisiz oynama cezası verilen maçlarda sık sık dile getirilmektedir. Yıllardır tribünlerin dolmadığından şikayet edilirken bunun sebeplerinin araştırılması hiç düşünülmediği gibi şimdi gündeme alınan e-bilet uygulaması ile bu sebeplere bir sebep daha ilave edilmiştir" dedi.

Futbol seyircisinin sırf sevdası sebebiyle karşı karşıya kaldığı mantıksız uygulamalara ve her türlü olumsuzluğa rağmen tribünde yerini almaya devam ettiğini getiren Mehmet Soykan, "Söz konusu e-bilet uygulaması sebebiyle tribündeki seyirci sayısının azalacağı ortadadır. Şehrimizde 75 liraya kombine kart alamayacak durumda olan arkadaşlarımız varken, e-bilet kartına 20 lira yıllık aidat istenmektedir. Zoraki dayatılan bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Milyonlarca kişinin bugüne kadar adı sanı duyulmayan bir bankaya aidat ödemeye mecbur edilmesini kabul etmek mümkün değildir. Buradaki amacın bankaya menfaat temin etmek olduğu açıktır. Bahsi geçen sistemin alt yapısı kurulmamıştır. Vip tribününde bile halen biletlerde belirtilen numaralara oturulmasını sağlayacak sistem kurulamamışken bu durum 10 binlerce kişinin bulunduğu diğer tribünlerde nasıl sağlanacaktır" diye konuştu.

Futbolun ve tribünlerin daha cazip hale getirilmesi gerekirken, insanlara başka angaryalar yüklenmesini anlayamadıklarını dile getiren Şirinler Taraftar Grubu Başkanı Mehmet Soykan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"E-bilet kartına para yükleyemeyecek olan, evinde interneti bulunmayan, bankamatik işlemlerinden anlamayan ya da buna imkan ve zamanı olmayan taraftarların bulunduğu da açıktır. Maç günü gişeden bilet alarak daha çokta eşinden dostundan rica ederek bilet temin edip maça gelen bu taraftarlarımıza bir de gidip karta bilet bedeli yükletme angaryası yüklenmiştir. Kaldı ki hepimiz için karta yükleme yapma işlemi bir angaryadır. Tüm bunların yanında taraftarın fişlenmesine yönelik bu uygulamaya muhatap olmak hepimizi rahatsız etmektedir. Zira bizler sadece sevdamız olan armanın peşinde olan ve fişlenmemizi gerektiren hiçbir faaliyet ve davranışı bulunmayan kişileriz. Bilindiği üzere kırmızı beyaz renklere delice aşık olmanın yasadışı bir yönü de bulunmamaktadır. Söylediklerimizin gerçekleri yansıttığı ve e-bilet uygulamasının yersiz olduğu bu hafta tribünlere gelecek taraftar sayısı görüldüğünde net olarak anlaşılacaktır. Tüm bu açıklamalar doğrultusunda e-bilet uygulamasından vazgeçilmesinin ülke futbolu ve futbolun rengi tribünlerin geleceği açısından gerekli olduğunu düşünüyor yetkilileri göreve davet ediyoruz."

 

E-BİLET UYGULAMASINI PROTESTO ETTİLER

Kaynak:Haber Kaynağı