DÜŞEN UÇAKTA YAKINLARI OLAN TÜRKLER HAVALİMANINA GELDİ

DÜŞEN UÇAKTA YAKINLARI OLAN TÜRKLER HAVALİMANINA GELDİ

Düsseldorf Uluslararası Havaalanı'na gelen bir grup Türk, uçakta 35 yaşında Gülizar Çelik adlı bir yolcu yakınlarının bulunduğunu söyledi. Türkler, havalimanında yetkililerden bilgi almak için bekleyişini sürdürüyor.Barcelon

Mesut ZEYREK - ALMANYA

Düsseldorf Uluslararası Havaalanı'na gelen bir grup Türk, uçakta 35 yaşında Gülizar Çelik adlı bir yolcu yakınlarının bulunduğunu söyledi.

BİLGİ ALMAK İÇİN BEKLİYORLAR

Türkler, havalimanında yetkililerden bilgi almak için bekleyişini sürdürüyor.Barcelona Düsseldorf seferini yapan Germanwings şirketine ait uçağın düşmesinin ardından uçakta yakınları olanlar Düsseldorf havaalanına akın etti. Uçakta 35 yaşında Gülizar Çelik adlı bir yakınlarının bulunduğunu söyleyen 3 Türk kadın da havalimanına geldi.

PİLOT 10 YILDIR UÇUYOR

Kadınlar, Alman görevliler tarafından, uçak kazasında yaşamını yitirenlerin yakınlarına tahsis edilen VIP bölüme alındı.Öte yandan Germanwings yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında uçakta ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca uçağın pilotunun 10 yıldan fazla uçuş deneyimi olduğunu belirttiler.

PASAPORTLARA GÖRE 67 YOLCU ALMAN DİĞERLERİ İSPANYOL

Uçaktaki yolcuların 67'sinin Almanya, 45'inin ise İspanya pasaportuna sahip olduğu kaydedilirken, diğer yolcuların uyruğu hakkında ise net bilgiler elde edildikten sonra açıklama yapılacağı belirtildi.Almanya Başbakanı Merkel ise Fransa ve İspanya ile yakın temasta olduklarını belirterek kazanın nedeniyle ilgili spekülasyonlardan kaçınılmasını istedi.

Merkel, kaza haberinin kendilerini derinden sarstığını belirterek, tüm randevularını iptal ettiğini ve çarşamba günü kaza yerine gideceğini açıkladı.

BAKAN TEK TÜRK YOLCUNUN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILAN BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da yaşanan uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman isimli kadının hayatını kaybettiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeği öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasıyla ilgili olarak, "Bizdeki bilgilere göre, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Kızlık soyismine baktığımız zaman da Muradiye Çelik isimli bir soydaşımız olduğunu tespit ettik" diye konuştu. Bütün yolcu listesini kontrol ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Yasmin adı altında bir kişi daha var ama onun Türk olup olmadığı hakkında bir teyit gelmedi" dedi. Çavuşoğlu, uçağın düşüş nedeniyle ilgili bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtirken, çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı