DÜŞEN HELİKOPTERDEN İLK GÖRÜNTÜLER; 7 ŞEHİT 8 YARALI

DÜŞEN HELİKOPTERDEN İLK GÖRÜNTÜLER; 7 ŞEHİT 8 YARALI

Giresunda düşen askeri helikopter ile ilgili ilk görüntüler ve Genel kurmay'ın yaptığı açıklama

7 ŞEHİT, 8 YARALI

Giresun'un Alucra İlçesi'ndeki karakollarda bayramlaşma ve şehit ailelerini ziyaretten dönen askerler ve yakınlarını taşıyan ve sis yüzünden Tohumluk Yaylası'nda sarp araziye düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde yaşamını yitiren 7 kişiden 6'sının kimliği şöyle:

İŞTE ŞEHİT LİSTESİ

Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran Doğru, kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara.

AĞIR YARALI OLANLAR

Durumu ağır olan Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan Erzincan Devlet Hastanesi'ne, Astsubay Üstçavuş Cemalettin Çoban Giresun Devlet Hastanesi'ne Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

DİĞER YARALILAR

Hayati tehlikesi bulunmayan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Uzman Çavuş Adem Kara, Astsubay Teknisyen Üstçavuş Muharrem Demir, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan'ın oğlu Erdal Bayhan Yağlıdere Devlet Hastanesi'ne, Kurmay Başkanı Ünal Bayhan'ın kızı Işıl Bayhan, Komutan Vekili Sadettin Şahin'in eşi Nihal Şahin ise Alucra Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Giresun'da düşen Sikorsky S-70 helikopteriyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama 7 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

dha-a2e9dedf6fcd685ca18e37ad9f39fa3a-1-t.jpg

"5 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane - Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

dha-a2e9dedf6fcd685ca18e37ad9f39fa3a-3-t.jpg

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

dha-a2e9dedf6fcd685ca18e37ad9f39fa3a-2-t.jpg

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı