'Duran Adam'dan Sonra..

'Duran Adam'dan Sonra..

Afyonkarahisar'da bir araya gelen yaklaşık 70 genç, Gezi Parkı eylemlerinde polis müdahalesi sırasında gözünü kaybedenlere dikkati çekmek ve sert müdahaleyi protesto için bir gözlerini kapatarak oturma eylemi yaptı.

Anıtpark'ta dün akşam saatlerinde toplanan 70 kişilik eylemci grup, Gezi Parkı eylemleri, Hatay'daki bombalı saldırılar, Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen 25 askerin anısına anma töreni düzenledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve İrfan Tuna anısına Anıtpark'a birer çift ayakkabı bırakan grup, mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen askerlerin anısına, '25 Şehidimizi Unutturmayacağız', Hatay'daki bombalı saldırının kurbanları için de 'Reyhanlı'yı Unutma' pankartı açtı.


BARIŞ İŞARETİ YAPTILAR

Güller ve minik mumlarla yere 'barış işareti' yapan eylemci gençlere, çevredekiler de destek verdi. Eylemci grup, Gezi Parkı eylemleri sırasında polis müdahalesi sırasında gözlerini kaybedenlere dikkati çekmek için bir gözlerini sargı beziyle kapatarak oturma eylemi yaptı.

Yere yaptıkları 'barış işareti'nin çevresine oturan grup, çaldıkları akordeon eşliğinde 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Havanın kararmasıyla yanlarında getirdikleri mum ve meşaleleri yakan eylemciler, daha sonra basın açıklaması yaptı. 


Mühimmat deposu patlamasının karanlıkta kaldığını iddia eden eylemciler, patlama sonrası Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim ve çeşitli hediyeler vermesini eleştirdi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atarak tepkilerini dile getiren grup, daha sonra dağıldı. Eylem sırasında polis Anıtpark çevresinde güvenlik önlemi aldı.