DÜNYANIN EN ZENGİN TERÖR ÖRGÜTLERİ

DÜNYANIN EN ZENGİN TERÖR ÖRGÜTLERİ

İşte o liste

İsrail kaynaklı ünlü Forbes dergisi dünyanın en zengin terör örgütleri listesini yayınladı. Listede ilk 10’da 8 tane İslami kökenli örgüt var.

Forbes’e göre dünyanın en zengin terör örgütü Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren IŞİD. Bu örgüt yılda yaklaşık 2 milyar dolara hükmediyor. Geliri ise karaborsada sattığı petrolden geliyor ve günde 25 ile 50 dolar fiyat aralığında yaklaşık 30 bin varil petrol satıyor. Forbes dergisinde ikinci sırayı yıllık 1 milyar dolarlık geliri ile Filistinli Hamas örgütü aldı. Bu teşkilat gelirini büyük oranda Körfez ülkelerinden sağladığı kaynaklardan elde ediyor. Hamas’a ayrıca bazı körfez ülkeleri para yardımında bulunuyor. Forbes ayrıca Hamas lideri Jaled Meshal’ı da dünyanın en zengin müslümanlarından biri olarak gösterdi. Mashal’ın Katar ve Mısır’daki bankalarda milyonlarca dolarının olduğu belirtiliyor. İran destekli Hizbullah ise Forbes’in iddasına göre dünyanın en zengin dördüncü terör örgütü. Hizbullah’ın yıllık gelirinin 500 milyon dolar civarında olduğu ileri sürülüyor.

Listede Taliban 400 milyon dolarla beşinci sırayı alırken onu El-Kaide 150 milyon dolar ile izledi. Forbes listesine ilk onda üçüncü sırada ise Colombiya’dan FARC terör örgütü 600 milyon dolar ile girmeyi başardı. İrlanda kökenli IRA’nın ise dokuzuncu sırada yıllık 90 milyon dolara sahip olduğu idda edildi..

Kaynak:Haber Kaynağı