DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMINA ABD'DE YARGI ŞOKU

DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMINA ABD'DE YARGI ŞOKU

Servetini ülkeleri karıştırmak ve darbeler için harcayan George Soros'un tutuklanıp yargılanması için başlatılan kampanya, Beyaz Saray'a ulaştı.

Aziz Doğdu / Haberartı Türk

George Soros'u zor günler bekliyor. Ünlü milyarder, Donald Trump'in başkanlığını istemediği için ABD'de 9 Kasım'dan beri süren protestoları finanse ediyor. Binlerce Amerikalı vatandaşın katıldığı bir imza kampanyası, Beyaz Saray'ın gündemine sonunda alındı ve yoğun kamuoyu baskısı başladı.

ULUSAL GÜVENLİK TEHDİDİ OLARAK KABUL EDİLEBİLİR.

Ülkelerin ekonoilerini manipüle etmesiyle tanınan Soros, Rusya'nın yasaklı listelerinde. Ocak ayında Macaristan da George Soros'un desteklediği ve sahibi olduğu STKların sahiplerinin mal varlıklarını açıklama zorunluluğu getirmiş ve ülke çapında operasyonlar yaparak bu vakıflara el koymuştu. 

Rus lider Vladimir Putin ile uzun bir konuşma yapan Trump'ın, Soros hakkında verileri topladığı ve Soros hakkında çok yakında karar vereceği belirtiliyor.

OBAMA'NIN GETİRDİĞİ YASAYI KULLANACAK

Trump, önceki başkan Obama'nın 2014 yılında imzalayarak yürürlüğe soktuğu 'anayasal düzene ve ülkenin egemenliğine karşı faaliyetlerde bulunmak' suçundan ULUSAL GÜVENLİK TEHDİDİ olarak deklara edecek. Soros'un dünya üzerinde birçok kez yasal yolla seçilen hükümetleri devirme girişiminde bulunduğu ve Donald Trump'ın 20 Ocak'ta yemin ettiğinden beri ABD'de ülke genelinde birçok Trump karşıtı gösterileri finanse ettiği ve desteklediği, hatta Ocak ayında açık açık Trump'ı devirmek istediğini ve bunun için de ne gerekiyorsa yapacağını belirtmişti.

OBAMA, SOROS İÇİN O YASAYI GETİRMİŞTİ

2014 yılında Obama'nın imzaladığı yasa, Rusya'nın verdiği istihbarat bilgilerine dayanıyor. Rusya, Soros'un Ukrayna'daki Turuncu Devrim'i organize ve finanse ettiğini belgeleriyle Obama ile paylaşmıştı. Obama da Ukrayna'nın ulusal güvenliğine tehdit diyerek Soros'u bu yasaya dahil etmişti. 

SOROS, VATANA İHANETTEN YARGILANACAK

ABD kamuoyu, şimdi de bu yasayı kullanması ve Soros'u vatana ihanetten yargılaması için Trump'a yoğun baskı kurmaya başladı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı